Van Maienfeld naar Burkheim

Duitsland, Vogtsburg im Kaiserstuhl

Weggereden met zon tussen de donkere wolken door. Dat zou de hele dag zo blijven, regen afgewisseld door een flets zonnetje.
Al snel gestopt voor de bakker; brood, belegd broodje en iets van bladerdeeg. Dat is dan 10 Franc. Franc? Oh ja, ik zit nog steeds in Zwitserland. Met tegenzin nam ze het Eurobiljet aan. In de camper direct het tol-formulier ingevuld. Ook vergeten.
Op m’n gemakje, 92 Km/uur, over de snelweg naar Basel, naar Weil am Rhein. Daar wat gegeten en bedacht wat ik verder ging doen. Naar de Loreley? Goed plan. Coordinaten ingevuld en ik kreeg twee routes. Die door Frankrijk gekozen. Tolwegen, alternatieven zoeken. Doe maar.
Weer op stap en direct op de snelweg naar Karlsruhe. Volgende afslag 226 Km. Alternatief voor Franse Tolwegen zijn de de Duitse Autobahnen. Al snel had ik er genoeg van en getankt bij een Autohof. Nu voor 80 liter diesel €88.00 kwijt. Betere prijzen dan in Italië. Uiteraard Bockwurst met een broodje gegeten en een grote beker koffie.
Camperplaats opgezocht. Gemengde parkeerplaats in Burkheim, net naast het dorp. Je kijkt over de wijnvelden uit en heeft goede recensies.
Er was een klein probleempje: om er te komen moet je onder een poort door van 2.90 meter. Dat gaat niet lukken met een camper van 3.27 hoog. Dus om het dorp heen en via de achterkant weer naar het dorp. Al snel links en rechts alleen wijnranken en een weg duidelijk alleen bedoeld voor tractoren. Onverhard en zo. Toen een grote berg aarde over de weg en een graafmachine er achter. De aarde kwam uit een 60 cm brede gleuf over de weg die rechts de zijweg inging. Nieuwe gas- of waterbuizen aan het leggen.
Terug is geen optie. Keren is onmogelijk en al die scherpe bochten kom ik nooit achteruit door.
Dus maar eens overleggen. Ze begrepen dat teruggaan niet mogelijk was. Dus gingen ze zorgen dat ik verder kon. Zou een halfuur duren. Tenminste dat begreep ik, want plat Duits uit de Vogezen is niet mijn sterkste kant. En inderdaad, de berg aarde werd verplaatst, een grote stalen plaat over het gat gelegd en ik verder. Heeft slechts 20 minuten geduurd.
En zo sta ik op het parkeerterrein met nog zes andere campers die wel allemaal door de poort konden.
Het was vandaag toch weer even schrikken.
Doe je de motor uit, gaan alle lampjes op het dashboard ook uit. Alles donker. Ik hoor je denken “Is bij mijn auto ook zo. Toch bij iedere auto?”
Zal wel, maar deze camper is geen gewone auto. Al sinds hij uit de stalling komt blijft een deel van het dashboard branden. 24 op 7. Dus alles donker kan geen goed teken zijn. Maar er is geen probleem verder.
Aankomst 14.30 uur na 266Km
Am Kirchberg 13
Coordinaten N48.102489 E7.596580
Burkheim

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.