Nog steeds in Cala Gonone

Italië, Cala Gonone

Blauwe lucht en geen wind. Laat opgestaan. Wifi deed het nog steeds. Om 13.41 uur aan de brunch en verder niets gedaan vandaag. TV deed het vanmiddag weer niet en pas na 17.00 uur beeld.
Na 19.00 uur uit eten gegaan. Met mijn scooter naar beneden en in het restaurant al twee tweetjes. Maar geen ober. Wel een Italiaans sprekend jongmens welke bediende. ’t Is geen ober en zal het nooit worden ook.
Eerst bruschetta met verse tomaat, knoflook en olijfolie. Lekker! Vergezeld door de rode huiswijn. Dan Tagliata di Manzo, dunne sliertjes vlees met granakaas, sla en frietjes.
Ondertussen nog drie tweetjes bij gekomen. Espresso toe. Geen grappa van het huis. Maar wel lekker gegeten. Met mijn scooter ook weer naar boven.
Kinderkamp achter me gekomen. Twee auto’s, drie volwassenen en vijf kinderen. Allemaal met dezelfde harde en schelle stemmen.
Vroeg naar bed.

Zondag 4 juni 2017
Zon en geen wind. Wifi doet het nog steeds. Het Nederlandse busje al vertrokken. Voor 11.00 uur twee nieuwe paren met drie kinderen op hetzelfde plekje. Broodjes afgebakken en eitjes gekookt. TV doet het weer niet.
Om 16.00 uur naar het dorp gegaan. Wel een leuke boulevard met veel terrassen, restaurants en ijswinkels.
Een uurtje aan het water gezeten met een pilsje en een tosti. Er kwamen veel kajaks thuis, die in de gaten werden gehouden door een paar rubberboten.
Strand is er niet veel, veel rotsen met daartussen fijn kiezelstrand, maar wel gezellig.
Terug op de camping parkeerde juist een kleine Duitse Hymer camper recht voor me. Wat moet die daar? De deur ging open en er kwamen drie kleine kinderen uitrollen.

Zijn echt van plan om hier te gaan staan. Hun leefgebied ligt een etage lager, een soort dal waar ze een partytent hebben opgezet. Ben ik omsingeld door Duitse druktemakertjes.
Om 18.25 uur zonder problemen de tv aan gezet waar Djokovic zojuist aan zijn vierde ronde partij was begonnen. Om me heen verdacht stil. Geen enkel van de elf kinderen thuis. Ze zullen toch niet allemaal naar de Pizzeria zijn gegaan? Nou, niet allemaal, alleen de groepen met drie kinderen.
Besloten tot een Pizza Capricciosa, niet slecht. Wel te groot. Toch maar Tiramisu toe genomen en een espresso. Geen grappa van het huis gekregen. Niets van de kinderen gemerkt. Terug in de camper maakt Djokovic net het laatste punt. Geen Wifi, de camping heeft geen uitzending meer.

Maandag 5 juni 2017

Grijs en het regent heel zachtjes. Dus uitslapen wat geen probleem is want alle buren zijn uithuizig. Tegen 12.00 uur droog. Geen Wifi wel tv. Camping Wifi opnieuw moeten instellen. Gelukt en meteen weer een verslag van Tom en Marianne kunnen ophalen. Leuk.
Om 13.15 uur is het gedaan met de rust. Alle druktemakertjes zijn weer thuis. Geen zon gezien vandaag.
Vanavond vleesfondue gegeten in mijn campertje. Met espresso toe. Weer geen grappa. Vroeg naar bed.

Dinsdag 6 juni 2017
Blauw, al vroeg warm, geen wind en Wifi. Slecht geslapen. Vandaag wordt het 30˚C. en de rest van de week rond de 35˚C.
Geen buren, allemaal naar het strand denk ik.
Om 12.00 uur ook naar het dorp gegaan. Eerst op een terras bij de haven een pilsje gedronken en een hamburger gegeten. Een enorm Italiaans broodje met kaas, uien, sla, mayonaise, tomatenketchup en een hamburger. Alleen het beleg en de bovenkant opgegeten.
Verder gereden op de boulevard en op hetzelfde terras als gisteren weer een pilsje gedronken. Ondertussen werd het bewolkt, maar dat ging over.
Nog even langs de supermarkt. Fout!!! Gesloten tussen 13.00 en 16.30 uur! De andere supermarkten ook. Om 15.00 uur weer terug in de camper. Geen TV: accu geeft 14,1 V aan met laadstroom 1,7 Ampère.
Om 15.59 uur bewolkt, accu 13,8 V, laadstroom 0 Ampère en de TV doet’t. En om 16.09 uur enkele regendruppels. Was niet de afspraak vandaag.
Vóór 16.30 uur op weg naar de supermarkt. Eitjes, boter, jam, mayonaise, Limoncello, ciabatta, Gorgonzola van geitenkaas (echt lekker), en verschillende Sardijnse hammen. Met bovenstaande ingrediënten uitstekend gegeten.
Met mijn scooter de toilet-cassette weggebracht. De stortplaats is helemaal beneden naast de ingang.
Pindat bijgewerkt, het journaal van 20.00 uur gekeken en naar bed gegaan.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Tijdens zware regen en onweer, je verslag gelezen wel een verschil bij jouw of hier, groetjes

Geert Jan 2017-06-06 21:23:07

Leuk weer je te kunnen volgen op je reis. Deze FIAT 500 is van de 2e generatie. Bij de 1e uitvoering van dit type ging het portier naar achteren open, zodat de instap royaler was, hetgeen de dames niet zo leuk vonden?????

Ko 2017-06-07 17:39:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.