78e reisdag en 79e en 80e rustdag

Frankrijk, La Plage d'Aytre

Zondag 19 april
Om 08.00 uur opgestaan, gedoucht en koffie gedronken. Kwam niet echt op gang, temeer omdat ik gisteravond niet alles vast had gezet en opgeborgen. Het was bewolkt maar droog en nadat ik de kabel had binnen gehaald, water gevuld en toilet had geleegd om 09.20 uur vertrokken.

Het eerste reisdoel vandaag was Saintes, ongeveer vier uur rijden. Wel snel, maar ja. Direct al door naaldwouden voor de bosbouw, enorme percelen. Ik denk 100 Km lang en breed??
Kale velden, velden met boomstronken, velden met handzame stukken boom, velden met hele kleine boompjes, velden met grotere bomen en velden met de echt grote bomen. Mooi en boeiend.

Intussen wel op een snelweg beland die niet bij de navigatie bekend was. Deze gaf nog een D-weg nummer aan. Een mooie weg, recht zonder rotondes. Maar met tol! Ineens stond er over 3 Km betalen! En ik kon er niet meer af. De auto voor mij moet 3.70€ betalen, viel wel mee. Toen het tolhuis mij gewogen en uitgerekend had, stond er 14.40€. Andere koek. En contant betalen en niet met papiergeld. Had gelukkig een bakje met 1 en 2 Euro-munten en net zolang gestort tot dat ding tevreden was. Nu niet meer over tolwegen, want dat wordt erg prijzig.

De naaldbomen waren over gegaan in wijnstokken; nog helemaal kaal, geen blaadje eraan. Maar wel veel wijnstokken, kilometers lang. En dan het plaatsje Cognac. Zouden ze hier ook proeverijen hebben? Zeker wel. O.a. Hennesy heeft hier een proeflokaal! Maar niet op zondag, net zoals de andere merken.

Kom ik onderweg in een stadje bij een grote boerenmarkt. En er is ook nog een parkeerplaats waar mijn campertje in past. Enthousiast de markt opgelopen maar helaas; ze waren aan het opruimen en afbreken. Daarom was er parkeerruimte. Dit is niet mijn dag.

Met tanken wel geluk gehad. Op zondag is op het Franse platteland echt alles gesloten. Maar een tankstation van de supermarkt U-Express heeft selfservice met bankpasjes. Dus maar weer voor 90€ getankt.

Om 14.15 uur aangekomen in Maines; te vroeg en doorgereden naar Rochefort. Daar zijn veel camperplaatsen rondom de haven. Maar er zijn in Frankrijk ook veel campers. Alles was tot de laatste 10 cm bezet.

Doorgereden naar La Rochelle, daar zal toch wel een plaatsje voor me zijn? Maar gestopt op camping Les Sables in La Plage d’Aytre. Met veel moeite een plaatsje gevonden dat groot genoeg was. Eigenlijk net te klein want ik heb nu een paar heel gemene krassen op de zijkant. Alles ziet er netjes uit, maar het restaurant en bar zijn nog niet open. Het zwembad wel!

En het is stralend weer; blauwe lucht, volop zon en koude wind. Maar beschut kun je lekker buiten zitten met de luifel uit. Voor het eerst deze vakantie!

Maandag 20 april

Uitgeslapen, stralend blauw en volop zon. Afgewassen en twee wassen gedraaid. Lukte eerst niet; de muntinworp werkte niet. Met enig gepiel kreeg ik drie munten eruit en toen ging het goed. 12€ verdiend. De luifel gebruikt als waslijn want de droger maakt niet 100% droog.

Uitgebreid geluncht met veel verse sinaasappelsap, gekookte eitjes, geroosterd brood, thee en gebakken bacon. En ik had me zelf verwend door Franse gezouten roomboter te kopen. Smaakt veel lekkerder dan onze roomboter. Gelukkig leest mijn diëtiste deze blog niet.

Daarna een handwasje gedaan, dat krijg je als je knoeit met de lunch. Om 16.00 uur draaide de wind en verdween de zon achter wolkjes. Toen werd het echt fris.

Dinsdag 21 april

Uitgeslapen, stralend blauw en volop zon. Zit vandaag volledig uit de wind. Laatste Portugese sinaasappels geperst en geprobeerd de krassen uit m’n campertje te poetsen. Gaat redelijk; de rest thuis want daar heb ik een elektrische polijstmachine.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hoop dat de camperplaatsen niet zo vol zijn als wij naar Frankrijk gaan. Is in Nederland ook koude wind maar wel zonnig. Veel reisplezier nog door Frankrijk.

Marike 2015-04-21 19:02:19

Nu voetbal kijken toch?

floor 2015-04-21 21:09:32

Hi Rien, leuk verslag. Je bent alweer bijna terug? Jammer van het weer. Volgende reis nog zuidelijker? Goede reis nog, rij voorzichtig.

Peter 2015-04-22 16:38:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.