Van Gien naar Olivet.

Frankrijk, Olivet

Vroeg de wekker gezet (08.00 uur) maar donkere luchten na een nacht met veel regen. Nog even blijven liggen maar toch opgestaan want vandaag wordt een toeristische dag. Daarvoor ben ik toch hier? Om kastelen te bekijken (van een afstandje)!
Eerst even naar het sani-station, toilet legen.
Dan start de camper niet meer. Accu dood, geeft 0 volt aan. Dat kan niet; zekering stuk of los contact of i.d. Motorkap open gemaakt, net of ik er verstand van heb, en aan de stroomonderbreker gerommeld. Die zat los? Maar de camper startte wel. Vol goede moed om 10.00 uur op pad.
Eerst naar Giel het kasteel bekijken en spijtig de bakkerswinkels langs gereden, maar geen parkeerplaats. Toch om 10.45 uur een bakker gevonden waar ik illegaal de camper voor de kerk kon parkeren.
Croissants, pain du chocolade, appelflap en stokbrood gekocht. Wel motor laten lopen.
Bij het kasteel van Sully-sur-Loire geparkeerd, foto’s gemaakt en de zak met brood geopend. Wist niet wat te kiezen, maar het croissantje lag bovenop. Na twee dagen vasten een echte lekkernij.
Dan weer een teleurstelling, de camper start weer niet!
Weer even rommelen en verdomd hij doet het. Hier wordt je toch niet vrolijk van.

De route-beschrijving gevolgd naar het aquaduct in Briare en verder naar Sancerre waar goede wijn vandaan komt? Het schijnt ook een leuk oud stadje te zijn, maar om daar met mijn camper te gaan rondrijden lijkt me overdreven. Verder maar weer. Echter de weg N923 was ineens afgesloten en de omleiding werd slecht aangegeven. Dus de navigatie het maar laten uitzoeken wat goed gelukt is.

De camping Municipal d’Olivet staat niet in mijn navigatie dus de GPS waarden maar aangehouden. Keurig voor de deur afgezet alleen het kleine bruggetje naar de camping gaf maximaal 3,5 ton aan. Maar de brug heeft het gehouden en voor de camping stond een bord COMPLET (VOL).
Toch naar binnen gegaan en nog vrij veel plaats. Drie dagen gereserveerd incl. 24 uur WIFI voor € 61,50, aan de prijs, maar met een bar die direct een halve liter tapte. IJskoud. En voor morgenochtend een baquette besteld. Het was inmiddels 16.00 uur en ik heb 211 km gereden.

Een mooie ruime plaats gekregen, wel moeilijk achteruit inrijden.
Maar geen boomtakken geraakt, waterzuil gemist, elektriciteitspaal recht laten staan en mijn breedtelampjes zitten er ook nog aan. Kunde of puur geluk?

Pilsje genomen, een paar Campari’s en stokbrood met kaas en koffie genuttigd. De appelflap heb ik bewaard voor slechtere tijden. Dit stukje getikt en toch wel moe mijn bedje ingegaan om 21.43 uur.

Woensdag 14 september kon ik niet uitslapen, want de bestelde baquette moet tussen 08.00 en 10.00 uur opgehaald worden. Daarna gaat die de vrije verkoop in.
Vannacht heeft het flink gewaaid en nu is het bewolkt met hier en daar een stukje blauw.
Op weg naar de receptie verbaasde het mij dat zoveel gasten al vertrokken waren. Gisteren in de namiddag was de camping bijna vol en nu al om 10.00 uur voor driekwart leeg.

Het is de hele dag bewolkt gebleven en daardoor een stuk betere temperatuur dan gisteren. Toen was de 32˚C. me echt teveel. In de boom tegen over me zag ik een boomklever. Geen foto, vogeltje is te snel voor me (niet zo moeilijk). Hele middag met deze blog bezig geweest. WIFI signaal in de camper is zwak en ik krijg de signaalversterker niet aan de praat. Steeds maar foutmeldingen.

Vanaf 16.00 uur liep de camping weer aardig vol. Engelsen en ook tamelijk veel Nederlanders. Een enkele Belg en verder uiteraard veel Fransen.
De overbuurman gaat morgen ook weg. Druk aan het opruimen. Een grote koelkast wordt op de achterbank neergezet. Met een 220V kabeltje door het raam naar de caravan. Toen hij de deur dichtgooide had hij twee kabels, een korte en een hele lange. Even niet goed opgelet.

Eén van de leukste dingen is mensen kijken. Het goed neerzetten van caravan/camper geeft vaak veel problemen. Ik weet het, met mijn campertje heb ik makkelijk praten. Aanrijden, op het knopje drukken en de pootjes gaan uit.
Twee minuten later staat hij waterpas en kan ik genieten van een pilsje. Bij sommige combinaties duurt dat soms wel 45 minuten voordat de blokken er goed onder staan en de poten zijn uitgedraaid. Om 18.00 uur was de camping bijna geheel vol. Staat niet in de ACSI, ANWB of NKC. Hoe vinden de kampeerders ze dan?

Vanmorgen in de bar kleine (en dure) eitjes gekocht. Vanavond zacht gekookte eitjes met stokbrood gegeten. Waren wel lekkere eitjes.
Om 19.23 uur begon het echt te regenen. Bijna alle nieuwkomers hadden hun luifels uitgezet. Waren deze al gewend aan regen?

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik geniet weer volop van je reis verslag. Je schrijft ontzettend humor vol. Nog veel plezier, genieten. Je verdiend het.

Desirée 2016-09-15 14:53:01

Lang niets van je gehoord en gelezen. Ik begrijp nu de reden. Merkwaardigerwijs zitten wij weer vlak bij elkaar. Ook ik ben zondag 11 september 2016 vertrokken naar Frankrijk, naar de Loire. Ik ben nu in Montlouis bij Tours.

Ger de Graaff 2016-09-15 22:11:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.