Van Carnac naar Saint Michel-en-Greve

Frankrijk, Saint Michel-en-Greve

Om 08.00 uur de wekker. Buiten somber en donker. Waarom zo vroeg? Oh ja, ik ga vandaag weer de toerist uithangen. Goed opletten of ik everzwijnen zie en menhirs fotograferen. Ik ben in het land van Asterix en Obelix. Maar die stenen lopen niet weg en ik duik nog een uurtje in mijn bed.

Voor vertrek een litertje olie in de camper gegooid en klaar. Maar ik was niet tevreden. Nogmaals gecontroleerd of de pootjes wel opgetrokken waren, of alle laden wel goed dicht zaten en trapje naar binnen? Maar iets klopte er niet? Toen ik de motor startte wist ik het. De oliedop zat er niet op. Gelijk de motor gestopt, gelukkig geen olie uitgespoten.

De huishoudelijke bezigheden zoals water lossen en laden gingen de mist in. Wat een idioot kleine ruimte was daar voor. Lukt me nooit om er in te komen zonder schade. Dus alleen het toilet geleegd en om 10.15 uur vertrokken met een druilerig regentje.

De menhirs staan dichtbij. Er staan er duizenden op een paar velden en vaak mooi in een rijtje. Veel kleintjes maar ook groot tot zeer groot. De bedoeling en betekenis is onbekend en het verhaal dat vroegere bewoners met een menhir op hun rug uit wandelen gingen is niet wetenschappelijk onderbouwd.
De hei stond een beetje in bloei maar door de regen is dat niet op de foto’s te zien. Ook is er een foto van een dolmen. Er zijn er diverse en in Drenthe noemen ze dat hunebedden.

In de regen nu naar het noorden. Veel snelweg genomen want toeristisch rijden heeft weinig nut met regen. Na ongeveer een uur weer een veld met menhirs. Een paar foto’s genomen en verder maar weer. Bijna de hele dag regen en 18˚C.

Brood gekocht en diesel getankt en sta nu in Saint Michel-en-Greve aan het begin van het dorp op een parkeerplaats aan het strand.
Fantastisch uitzicht als het droog is. Aangekomen om 16.15 uur na 263 km. Het wordt eb en de zee trekt zich tientallen meters terug. Door regen en mist echter geen goede foto.

Vanavond eet ik stokbrood met Franse kaas en bij de Franse Lidl gekochte Marokkaanse sardines in olie. Een flesje wijn erbij en hopen dat het verkeer vanavond afneemt. Want ik sta wel langs de doorlopende weg, de N786.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

St Michel waren wij afgelopen zomer ook. Echt leuk.

Desirée 2016-09-29 14:55:01

Ondanks de regen zijn de foto's goed gelukt. Nu langs de kust terug is de regen goden verzoeken. In deze tijd van het jaar komt het slechte weer meestal uit De Golf van Biskaye en die is vlak bij. Goede reis verder. We zijn benieuwd naar je vervolg verhalen.

Tom en Marianne 2016-09-29 16:53:38

Mooi daar, geniet van je verslag. Goed dat je toch weer op pad bent gegaan. Chavroches is frexit. 29 juli j.l. verkocht aan leuk stel uit het dorp. Werd teveel. Terug in Amstelveen, na weken in de Pyreneëen, Paar weken Deventer (zoon heeft daar huis gekocht). Zien elkaar als je terug bent. Doe voorzichtig.

Dora 2016-09-29 19:13:35

Jammer dat het weer niet mee werkt. Maar toch van de bijzonderheden genieten. Goede reis en rijd voorzichtig. En misschien wel droog.

Tom en hanneke 2016-09-29 19:27:07

genieten nog steeds van je verhalen en foto's. Ondanks slecht weer toch weer goed. Rien Franse kaas mag dan lekker zijn maar is minder goed voor de lijn. Geniet er toch maar van . groetjes w&t

Wim en Tony 2016-09-30 11:49:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.