9e dag

Spanje, La Manga del Mar Menor

Weer een rustdag en dus weer uitslapen. Ik stond op met een zonnetje. Niet van lange duur, want na mijn ontbijt (geroosterd brood met gekookte eitjes en een kopje thee) en een koffie in de nieuwe mok (dank je wel Ilona), was de de zon verdwenen en de lucht grijs. Te koud om buiten te zitten want er staat nog steeds een gemeen koud windje.

Ik sta op camping "Caravanning la Manga", een enorme camping. Volgens hun plattegrond hebben ze 2028, ja tweeduizend en achtentwintig, staplaatsen. Deze zijn behoorlijk ruim en afgeschermd door harde hagen. Jammer dat de weg zo smal is, nauwelijks een camper breed, zodat je geen grote camper kunt plaatsen zonder krassen op de zijkant door die hagen. Straks poetsen dus.

Er zijn 16 toiletgebouwen, verouderd, maar wel schoon. Alleen wel zelf toiletpapier meenemen. Wat hier hangt lijkt wel vloeipapier. De douchehokjes zijn onmogelijk klein. Geen enkele ruimte om iets op te hangen. Wil je je afdrogen met een droge handdoek? Dan moet je die buiten hangen! Ik douche wel in mijn campertje. Voor sport en spel is er van alles, maar de afstanden zijn groot. Wifi moet je kopen in de receptie helemaal vooraan dus. Voor meerdere dagen gekocht want de eerste dag is al bijna voorbij voor je terug bent.

Er is een prachtige SPAR supermarkt met alles, mooie slagerij, bakker, verse kaas, etc. Zou in Nederland als supermarkt niet misstaan. Alleen echte appeltaartpuntjes gekocht. lekker bij de koffie.
Een zware regenbui was aan de gang toen ik de SPAR verliet. En gezien de zwarte lucht zou dat nog wel even duren. Zeiknat in m'n campertje aangekomen.

Het merendeel van de staanplaatsen is vast bezet, niet alleen overwinteraars maar het hele jaar. Voornamelijk door Engelsen en Duitsers. Er staan veel grote caravans, maar ook zomerhuisjes, soms zelfs zomerhuizen. En het merendeel ziet er redelijk uit, niet armoedig met zeildoek zoals je vaak ziet.

Er is 1 straat met grote campers e.d. Maar dan ook groot. Een echte Concorde staat er, meer dan 4 meter hoog en 12 meter lang. Maar het imposantste zijn de grote opleggers. Als camper gebouwd of verbouwd? Maar allemaal met uitschuifbare zijwanden. En vaak ook nog een serre of i.d. aangebouwd. Er staan er diverse te koop. Ik heb een paar fotootjes; het merendeel staat zo klem in het perceel dat je bijna geen foto kunt maken.
Ook zijn er veel Engelsen via de caravanclub. Die herken je aan hun naambordjes op de grond bij hun caravan. Ze zijn hier aan het overwinteren.

Gistermiddag landkaarten van Spanje gekocht. Ik werd gek van die navigatie. Nu heb ik een kaart van heel Spanje en een detailkaart van Oost-Spanje. Als ik verder ga heb ik de detailkaart Zuid-Spanje nodig, Andalucia.
Het was wel makkelijker rijden met een kaart, had ik meteen de eerste dag moeten doen.

Om 16.00 uur werd het droog en al snel kwam het zonnetje. Maar te koud om buiten te zitten. Daarom de tv maar aangezet en de satelliet Astra 23 gezocht. Was van de week niet gelukt. Astra 19 was al eerder snel gelukt.
Eindeloos was hij aan het zoeken en opeens was het stil. De schotel draaide niet meer. Had hij het opgegeven? Maar nee, Astra 23 gevonden!
Ik heb nu dus weer alle zenders, gewoon en in HD.

Als diner het tweede deel van de garnalen gegeten. Nog steeds lekker. En het begint weer te regenen. Morgen maar weer verder rijden? Maar waar naar toe? Volgens de weerkaart is het langs de hele kust hetzelfde.


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Klinkt goed Rien......afgezien vd regen. Veel plezier nog....

Bianca 2015-02-10 14:45:06

Leuk verhaal met al je bevindingen.

Geert Jan 2015-02-10 14:47:33

Hallo Rien, ongeveer zo'n 14, 15 jaar geleden stond er in de KCK een artikel over deze camping. Toen was het nog een van de weinige campings die in de winter open waren. Dat artikel heeft ons toen er toe gebracht om een paar jaar vroeg in het jaar naar Spanje en Portugal te gaan. Alleen zijn we nooit op deze camping geweest; het kwam er gewoon niet van. Toen we daar uiteindelijk in de buurt waren kozen we voor een camping iets ten zuidwesten van jou, vlak bij Mazarron. Die camping ligt in Isla Plana en wordt ook veel bezocht in de winter. Ik hoop dat het weer snel opknapt en dat je gauw buiten kan zitten. En tot die tijd kan je in ieder geval van een goede TV-ontvangst genieten! groetjes

Tom Balm 2015-02-10 16:00:48

Hallo Reizende Neef, Wij genieten heel erg van je mooie verhalen vooral omdat herinneringen aan onze reizen daar door ook weer gaan leven en herkennen veel van je ervaringen ook al zijn ze nu uit 2015 waaruit blijkt dat er soms geen veranderingen zijn opgetreden. Die Campers met uitschuif panelen herkennen we ook evenals de goede??? inrichting van Campings. Goede/Fijne reis verder en tot MAILS

Ko enHenny 2015-02-11 15:08:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.