Onderweg naar Varazze

Italië, Varazze

Wekker om 08.00 uur gezet en een half uur later opgestaan. Om 09.30 uur vertrokken; het begin was minder bevredigend. Als zware camper heb ik een formulier voor aangifte van zwaar verkeer nodig. De grensovergang die de navigatie’s hadden uitgezocht heeft geen bemande douane meer en kon ik daar het formulier dus niet krijgen.
Terug en weer op de grote Autobahn zien te komen. Dat heeft een half uurtje gekost, maar is uiteindelijk gelukt. € 30 armer en ik mag 10 dagen in Zwitserland rijden. Wel binnen een jaar.

Over Zwitserland valt weinig te vertellen; op cruisecontrol de Gotthard in, ook zonder problemen. Maar weer even getankt en paste er weer bijna 102 liter in. Ik moet toch beter opletten want het gaat een keer fout en dan sta ik stil.

Om 16.00 uur was ik in Varazze en bleek de nieuwe camperplaats die ik op een Duitse site was tegen gekomen niet te bestaan. En op de oude gedoogplaats staan erg veel nieuwe verbodsborden; wat nu?
Salvatore gebeld om te vragen of hij een gedoogplaats wist. Niet dus.
Maar wel de nieuwe camperplaats die er niet is. Maar die is er wel, een straat verder, achter de bekende supermarkt, de Ekom, bij de haven. Daar sta ik dus op een groot veld met split tezamen met een twintigtal andere campers. De kosten zijn € 14,00 per dag zonder faciliteiten. Maar die worden momenteel niet geïnd volgens medecamperaars. Omdat de vergunning nog niet in orde is?
De coördinaten van dit veld zijn 44.355017˚ en 8.564704˚.
Het is het oude voetbalveld, Campo Sportivo. De ingang is op de hoek van de Via Carlo Nocelli en Via Emilio Vallino.

Morgen komt Salvatore me om 16.00 uur na het werk ophalen en gaan we naar hun huis. Vandaag gereden 499 Km.
Jullie kunnen me weer volgen via de nieuwe GPS tracker:
https://portal.mygpstracker.nl/tracking.php.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.