Onderweg naar Paestum

Italië, Paestum

Tot 02.00 uur vannacht vertrekkende auto’s. Veel van wat hier geparkeerd staat is van mensen die in Rome uitgaan en dus laat thuiskomen. Parkeerplaats nu half vol.
Om 09.00 uur vertrokken om weer over de Autostrada naar het zuiden te gaan. Ik heb zo’n kastje op de voorruit die automatisch de tolpoorten opent. Best handig zo’n kastje.
Alleen de eerste keer is het weer spannend of het na een jaar nog wel werkt. Anders moet je een noodstop maken.
Onderweg nog even water gelost bij een tankstation. Je kan het maar kwijt zijn. Bij een ander rustig tankstation illegaal geparkeerd over 4 plaatsen en snel koffie gedronken en weer op weg.
Ineens tank leeg! Oei, wat snel. Op de Autostrada weer 101 liter getankt.
Ook hier is selfservice € 0,199 voordeliger dan bedient tanken. Dat scheelt op een volle tank dus twintig Euro. Rare jongens die Romeinen.
Vroeger waren de Autostrada beneden Napels gratis als support voor het arme zuiden. Het is nog steeds gratis al zijn de wegen slechter dan in Noord-Italië.
Op één punt was de aansluiting van een brug met het wegdek zo slecht dat het wel een verkeersdrempel leek. Wat een knal.
Direct gingen drie waarschuwingslampen voor de remmen aan? Even stilgestaan met motor uit en toen ik weer startte bleven de lampjes uit.
Verder ging de reis voorspoedig en al snel stond ik voor de poorten van camping Villaggio Ulisse. Een camping aan het strand vlakbij de Griekse tempels van Paestum.
Om 13.00 uur stond ik aan de stroom en zat ik met een pilsje in de zon. Tot 18.00 uur buiten gebleven. Wel even naar de menukaart van het restaurant gekeken. Ik weet nu al wat ik vanavond eet.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Leuke omgeving Rien, zijn we ooit met z'n vieren geweest toen we kampeerden bij Sorrento. Veel plezier!

Wim Vogel 2018-05-15 12:23:37

Inderdaad Wim. Dat was 45 jaar geleden?

Hymer 2018-05-15 12:33:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.