Door de Riojastreek

Spanje, Zaragoza

Zwaar bewolkt. Moet ik hier blijven staan? De reisbeschrijving gaat ervan uit dat je twee dagen in Burgos doorbrengt. Maar het zal een ieder zijn opgevallen dat ik er dit jaar geen stedenreis van maak.
Dus voor tienen al weer onderweg naar de volgende bestemming, Navarrete. Toeristisch rijden vier uur en anders ruim een uur. Het spettert al een beetje dus ik ga niet uren toeristisch rijden in de bergen.
Om 11.30 uur in Navarrete, nog steeds bewolkt. Toch maar weer verder?
De volgende bestemming is Zaragoza, vier uur rijden. Volgens de boeken is het eerste deel minder interessant. Later wordt de route mooier.
Klopt, na veel industrie rijdt je in de Rioja streek, dus veel wijnranken. Je volgt de tweebaans NA134 die ineens kilometers lang de vierbaans snelweg A68 wordt. Dan gelukkig is het weer de tweebaans NA134.
Maar links en rechts wordt er gewerkt aan weguitbreiding en het is een stoffige en smalle bedoening geworden waar je een uur lang over doet.
Maar wel ineens met zon en een erg harde wind.
Om 14.30 uur ben ik op camping Municipal Zaragoza. De enige camping in dit stadje en de camperplaatsen hebben allemaal slechte recensies.
Door gebrek aan concurrentie rekening ze slechts €25 per nacht. En krijg ik nog €2 korting met mijn ANWB campingkaart.
Als tegenprestatie krijg je een troosteloze camping zonder winkel, bar en restaurant.
Maar wel met zwembad en ruime plekken en veel stroompunten waarbij wateraansluitingen.
Ook hier geeft het programma een verblijf van drie nachten; ik denk dat het weer maar één nacht wordt.
Om 17.30 uur tocht de camperdeur met een enorme klap dicht en ik gelijk klaar wakker; einde siësta. Allang Happy Hour; eerst maar een Campari.
Vandaag gereden 285 Km.

Dinsdag 25 september 2018
Om acht uur blauwe lucht, geen storm meer maar wel fris in de camper. Toch maar even terug bed in gegaan. Geen goed idee.
Om 11.30 uur wakker, bepaald niet okselfris. De espressomachine tevoorschijn gehaald, eerste keer in deze vakantie en lekkere espresso’s gedronken. Om 12.30 uur toch maar weer met een paar aspirientjes naar bed gegaan. Houdt die hoofdpijn dan nooit op?

Om 15.00 uur weer opgestaan, erg warm in de camper en maar weer een espresso gedronken. Onder de douche, camper een beetje opgeruimd, vuilnis weggegooid, water bijgevuld; allerlei nuttige werkjes gedaan.
Zo ook het koelwater en de olie van de motor bijgevuld. Kan het campertje er weer tegenaan.

In de namiddag wordt er geklopt; een Oostenrijker met een formulier van de receptie dat hij plek 77 heeft.
Ik liet hem mijn formulier zien waarin stond dat ik ook plek 77 had. Waren ze niet van onder de indruk.
Of ik toch maar even weg wilde gaan. Dacht ik niet en ze gingen op hoge poten naar de receptie. Ze staan nu op de plaats achter mij.

Soms geef ik aan receptie, bediening, etc. een heel klein pluche beertje. Gewoon omdat ik dat leuk vind. De reactie’s daarop zijn bijna altijd goed. De beertjes zijn echt klein (nog geen vijf cm) maar hebben wel beweegbare armen en benen. Bijgaande foto is met mijn nieuwe macrolens gemaakt.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Nu even geen beertje!!

Anja Arends 2018-09-25 18:15:41

Leuk die beertjes. Wat toevallig, je bent aardig in de buurt. Wij zijn nu op een camping bij Caspe. Gaan morgen verder naar Cambrils aan de kust. Ken je programma niet. Misschien kom je daar ook in de buurt? Groetjes

Tom en Marianne 2018-09-26 10:47:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.