Dag 6.

Nederland, Walsoorden

Om 08.30 uur opgestaan, afgewassen, toilet geleegd en foto’s gemaakt van de SVR camping Tuinenburg in Zaamslag(veer).
Een mooie camping met ruime plaatsen en goed sanitair met echt hete douches. Wij stonden op een apart veldje in een soort kring. Ter bescherming van het grasveld en ter verhoging van het groepsgevoel.
Gekeken hoe de kamelen werden gevoerd.
Echte kamelen, dus met twee bulten.

Vandaag weer geen voorgeschreven route, maar alleen een voorstel. Jammer genoeg geen dorp en/of straatnaam van het lunchadres, alleen een route. Heb ik niets aan, want ik ga naar mijn lievelingsnichtje in Hulst. Haar verlate verjaarsdag-cadeau brengen of is het een vroeg kerst-cadeau? Maar Hans, de assistent reisleider bracht uitkomst. Hij wist het dorp en de straatnaam.

Precies om 11.00 uur stond ik voor mijn nichtjes deur. Niet thuis! Had ik maar moeten bellen.
Doorgereden naar de camperplaats aan het Havenfront en daar koffie gedronken. Even de stad ingegaan en de Basiliek van binnen bekeken. Op een terras op de Grote Markt gefrituurde mosselen met een Duveltje genuttigd.

Na 14.00 uur doorgereden naar Café Het Verzonken Land waar om 16.00 uur een Vlaamse(?) maaltijd geserveerd wordt.
Een gezellige bruine kroeg waar we tomaten/groenten soep en brood met kaas of hesp kregen en koffie/thee. Smakelijk, maar niets Vlaams aan.
De donkere Grimbergen was voor eigen rekening.

Om half zes in optocht naar de laatste overnachtingsplaats gereden. Vlak voor donker staan we naast elkaar met de neuzen naar het water en kijken we uit over de Westerschelde. Echt een uniek plekje. Officieel is het adres de Zeedijk in Walsoorden. Het is de haven van het voormalige veer Kruiningen - Perkpolder.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.