Verblijf in Paestum.

Italië, Paestum

Om 08.30 uur plasje gaan maken. Het regent. Maar weer terug in bed. Toen ik weer wakker werd was er zon en de lucht blauw.
Twee Nederlanders en één Belg zijn vertrokken.

Als ik hier ’s avonds niet kan eten, dan maar ’s middags. Ik kreeg de kaart, dezelfde als gisteren. Ze hebben alleen maar koude schotels. Maar ze wilde wel een ravioli met salie voor me maken.
Vooruit dan maar. De salie werd geplukt waar ik bijstond van een grote plant. Echt vers dus.
Zwart poesje kwam gelijk met het eten. “Wat eten we vandaag?” Ik liet hem/haar de ravioli gevuld met kaas proeven. “Dat eet je maar alleen op.” En weg was het poesje.
Zo onsmakelijk was nou ook weer niet, maar ik zou onderhand toch wel eens een stuk vlees willen eten.
Brood was uitverkocht. Wat moet ik vanavond verzinnen?
Toen ik voor de eerste keer in Paestum was, 49(?) jaar geleden, waren de tempels vrij toegankelijk. Er was bijna geen toerist en de schapen (of geiten) liepen er gewoon doorheen. Er was niemand die zich iets van deze prachtige tempels aantrok.
Nu is het een afgesloten site; wat een toeristenkermis. De tempels zijn alleen tegen betaling te bezoeken en je kunt ze bijna niet meer zien van de doorgaande weg.

Op een buffelfarm verwacht je toch minstens buffels. Waar moet anders de melk voor de mozzarella vandaan komen? Nou die komt gewoon met een koelwagen. Simpel.

Er schijnt een buffelfarm hier vlakbij te zijn (volgens internet).
Dus scooter gepakt en op weg; nog even illegaal een verboden weg ingereden (fluitend mannetje genegeerd) om een tempel te fotograferen en naar de Caseificio Barlotti op 2,5 km afstand. Eigenlijk hetzelfde als waar ik sta. Winkel en restaurant met koude schotels. Geen camperplaats maar wel veel buffels. Minstens 100 denk ik. Ik heb er een over z’n bolletje geaaid. Stug haar, mag wel eens een goede shampoo beurt krijgen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.