Van Ballan-Miré naar Angers

Frankrijk, Angers

Maandag 19 september somber maar droog. 20˚C. Niets gedaan.
Dinsdag 20 september Vals zonnetje, 21˚C. Niets gedaan.
Woensdag 21 september Vroeg opgestaan (08.00 uur). Weer helemaal bijgekomen van een paar dagen niets doen. Vandaag toeristisch, daarom ben ik toch hier?
Bewolkt en slechts 10˚C. toen ik om 09.00 uur vertrok. En al snel mistig; het Chateau de Vilandry ligt aan de weg (met gratis parkeerplaatsen) maar was niet te zien.

Verder maar weer naar het volgende kasteel. Ondertussen werd het helder met blauwe lucht en stralende zon. Bij een traditionele bakker (houtoven?) boodschappen gedaan. Wat is er traditioneel aan de croissant? Maakte ze die vroeger van brooddeeg? Niet te eten! Net voor Chateau de Ussé werd het weer mistig. En weer direct aan de weg gelegen en met gratis parkeerplaatsen.
Dit is om de pest in te krijgen. Ik ga wachten, de camper opruimen, mijn pilletjes innemen (die van gisteren vergeten, zo wordt ik nooit gezond) en het werd lichter. Alleen een Duitse camper moest zo nodig recht voor mij gaan staan. Ik ben mijn krachten kwijt, want na alle verwensingen was hij niet in rook opgegaan en moest ik dus verkassen. Maar wel foto’s!

En al die tijd zonder navigatie gereden. Wel een spiekbriefje gemaakt maar zelf mijn weg gevonden. Nu op naar Chinon ook foto’s gemaakt en verder naar Angers. Een mooie weg langs de Vienne en de Loire. Echt langs de Vienne; één camper breed en later één personenauto breed. Maar geen tegenliggers. Toen werd de weg onverhard, dat is denk ik toch niet de weg die de NKC heeft uitgezocht. Haaks daarop liep een pad die uitkwam op de normale weg D751.

Vanaf Saumur weer toeristisch dus verboden voor zwaarder dan 3,5 ton.
Maar ja, dat gaat altijd goed. De straatjes in de dorpjes zijn wel vaak een beetje nauw maar het lukt altijd.
Ik wilde afsteken maar voor de brug een bordje maximaal 3,5 ton. So what? Maar het brugje nog eens goed bekeken en maar anders gereden.
In Angers borden Intermarche gevolgd en daar boodschappen gedaan. Tournedos, ziet er goed uit.
Ter plaatse bedacht dat ik een andere camping wilde want ik heb zo mijn bedenkingen bij de camping van de routebeschrijving.

Op papier een leuke camping gevonden, dwars door Angers gereden, daar hoef ik ook niet meer naar toe en om 15.30 uur na 135 km op Camping International Lac de Maine in Angers aangekomen. Lekker in de zon gezeten, 27˚C. Zo stel ik mij vakantie voor.

Van Tom Haenen de tip gekregen om voor de frituur vet te gebruiken i.p.v. olie. Met een pannetje met olie wil je niet rondrijden. Dus moet je ’s morgens voor je vertrekt eerst de olie terug schenken. Want ’s avonds blijft het lang te heet. Dat is nu niet nodig. Daarom nooit gefrituurd in de camper. Tom bedankt!
Het is goed gegaan; de tournedos waren heerlijk, de frietjes heet en goed knapperig en mijn campertje stinkt nu naar een frietkot. Tom bedankt!

Donderdag 22 september vroeg wakker na koude nacht. Kreeg de camper bijna niet warm. Oorzaak? Deurraam staat helemaal open. Erg waterig zonnetje, nog een beetje mistig. Ik wacht met opstaan tot het korte broekenweer is. Dan volop zon, lekker buiten gezeten. Bestelde stokbrood en croissant bij de receptie opgehaald en tot 14.00 uur buiten gezeten. Toen werd de lucht dreigend en koude wind. Aan de rechterzijkant van de camper zit een vervelende rode en blauwe streep. Geen kras denk ik dus ik krijg hem wel weggepoetst. Was dat straatje gisteren dus toch te smal.

De magneetsluiting van een kastje is stuk, afgebroken en moest vervangen. Of je moet Duct-tape gebruiken, maar dat staat slordig. Onderdeel losgeschroefd maar ik draai de schroef dol. Dat schiet niet op. Maar ik heb een slijptol aan boord (basisuitrusting voor elke camper?). Klus geklaard.

Vanavond varkensschnitzel. Lekker. Ik heb wel varkensvlees, eitjes en paneermeel. Maar waar is de bloem? Geen bloem, dus geen geen schnitzel. Maar pittige garnalen zijn ook lekker!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Frituren doe je buiten! Als het regent onder de luifel. Camper nu een frietkot? Alle ramen een uurtje open .Daarna toiletverfrisser ophangen. Bij voorkeur dennengeur. Tip voor de schnitzel. Koop van Knorr een zakje Fix voor een knusperige WienerSchnitzel. In Duitsland en Oostenrijk te koop lekker .Frankrijk? Veel plezier verder

Tom en Marianne 2016-09-25 13:57:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.