Baltische Staten Klaipeda, Litouwen

Litouwen, Klaipeda

Maandag 28 september
De hele nacht en een groot deel van de ochtend regen. Dus maar uitgeslapen. Later is wel de zon gaan schijnen maar helaas nog steeds een koude wind. De Duitse buurman is vertrokken richting huis.
Ga ik het bier bijvullen in de koelkast, is het bier op? Onvoldoende ingekocht en niet opgelet. Er is nog wel veel Spa Rood, maar dat drinkt toch anders.
Geprobeerd de Memel Delta te bezoeken, maar al snel werd de asfaltweg onverhard. En dat is geen doen met een scooter. Inruilen voor een crossmotor?
Wel jammer want Minija, bijgenaamd het Kleine Venetië van Litouwen, is voor mij nu onbereikbaar. Dat werd bevestigd door de bediening. De excursieboot vaart niet meer.

Vanavond ribbetjes in mosterdsaus gegeten. De saus bleek gewoon pure mosterd te zijn en ik verheugde me op de Irish Coffee na. Slechts 3.50€. Echter de bediening kon dat niet maken. Heb haar al al mijn Eurocentenmuntjes als fooi gegeven. De 1, de 2 en de 5 cent muntjes. Had ze toch 1.24€ fooi en mijn geldbuidel is een stuk lichter. Weer de enige gast.

Dinsdag 29 september
Uitgeslapen en opgestaan met een bewolkte lucht. Mijn laatste ciabatta geroosterd en lekker ontbeten. Voor 11.00 uur alweer blauwe lucht en stralende zon. Restaurant gesloten vanmorgen, geen koffie. Hoe moet dat met mijn middagpilsje? Voor de zekerheid maar vlees uit de vriezer gehaald voor vanavond. Weer achter de camper zitten lezen, uit de wind goed te doen.
Om 18.15 uur deed iemand de deur van het restaurant open en het licht aan. Maar toen had ik al kip-fondue.

Woensdag 30 september
Om 09.45 uur opgestaan met een zonnetje en schapenwolkjes. Op deuren van het restaurant en de receptie hangt een bordje dat ze dicht zijn. Ik stap ook maar eens op. Eerst mijn campertje reisklaar maken en dan om 12.15 uur op weg naar Klaipeda, naar de Maxima-XXX voor bier en brood. Maar onderweg een oud huis met opschrift BACKEREI tegen gekomen.
Buiten ruik je de houtoven al. De deur is een gewone huisdeur en dan kom je in een ruime hal met twee deuren. De linker maar geprobeerd en dan sta je in de bakkerswinkel. Een jong meisje met de liefste glimlach van de wereld helpt je een keus te maken. Veel brood is er niet, maar koekjes, koffiekoeken, gebak e.d. des te meer. Afgerekend met 16x 20 cent muntjes (ruimt lekker op) en de ontbrekende 2 cent moest ook boven water komen. Heb nu nog 28x 20 cent muntjes.

In de Maxima croissantjes gekocht en voor de zekerheid ook een Ciabatta. Je weet maar nooit wat voor brood ik eerder kocht. Vorige week had ik brood met kummel. Niet een beetje, maar veel kummel. Niet lekker.
Lang bezig geweest met het kiezen van het bier. Ze hebben zoveel soorten. De keus is gevallen op Utenos Lager bier 6% in blikjes van 0,568 liter (0,79€). En weer haring gekocht, traditioneel volgens de verpakking.

Ik sta nu sinds 15.15 uur op Pajurio Kempingas. Een grote camping 12 km ten noorden van Klaipeda midden in het bos. Dus geen tv en ook geen Wifi in de camper. Maar stroom- en wateraansluiting en afvoer voor je toilet op iedere plaats. Uiteraard weer als enige gast.
En een verwarmd toiletgebouw met grote moderne keuken en een zaaltje met tafels en houten stoelen, de huiskamer. Daar kan je internetten. Achter de camping loopt een spoorbaan.
Vandaag maar 68 km gereden.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hier worden we niet vrolijk van.

Tom Haenen 2015-10-01 19:05:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.