Van Concourt naar Avignon

Frankrijk, Reventin-Vaugris

Opgestaan met druilerig regentje. Alle campers waren al vertrokken op een groen Pools VW-busje na. Om 09.45 uur op stap en alras werd de regen heviger. Niets aan.
Ik heb de bron van de Maas gevonden. Tenminste op de kaart, nu in het echt nog.
Bakker gaf weer problemen, maar toch nog één gevonden, een ouderwetse bakker.
In ieder geval wel oud, maar ook chagrijnig, heeft alleen baguettes en niets anders. Maar ik kreeg van hem wel als wisselgeld een bijzonder 2-Euro muntstuk. De eerste deze reis.
De bron zonder problemen gevonden en een paar foto’s gemaakt ondanks de regen. Zelfs de koeien keken me verbaasd aan, “wat doe jij met dit weer buiten?”
Volgens de kaart is er nog een tweede bron, deze had opschrift 1e bron, op een paar kilometer afstand. Niet gevonden, was wel op de goede weg, vermoedelijk midden in weiland zonder bordjes of i.d.
Striemende regen ondertussen, wat nu gedaan? Naar het zuiden?
Maar al die Nederlandse campers en caravans die ik vandaag ben tegen gekomen reizen juist van het zuiden naar het noorden! Zoeken die het mooie weer of gaan die naar huis?
Toch maar op weg, door Dijon richting Lyon. Om 14.00 uur geen zin meer en nog steeds regen. Gestopt en camperplaats gezocht. Vondt er één in Vougeot, een slaperig wijndorp op de route. Daar gestopt op de gemengde 🅿️ naast twee schoolbussen. Later stond er een tourbus aan de andere kant met gasten voor “la grande Cave de Vougeot”, snel gevolgd door nog een tourbus.
Hier verbinding gezocht met “Orange” en internetgebruik gekocht, €15,-. Tien uur per dag, dertig dagen lang. Alleen geldig in Frankrijk. Al snel succes maar erg langzaam.
Maar nu een nieuw probleem; de laptop heeft bijna geen stroom meer en ik moet 230V hebben om te laden. Toch maar eens een omvormer met perfecte sinus kopen; ik vond het altijd te duur en eigenlijk ook niet nodig.
Aangekomen om 14.30 uur na 180 km. Na 15.00 uur werd het droog, maar het blijft dreigend.

Zondag 1 oktober
Wakker geworden door veel pratende mensen. Staat er al een bus mensen te lossen voor de Cave. Snel onder de douche en op weg naar de bakker aan het eind van het dorp. Ook op zondag open en plaats op de stoep.
Baguette en twee koffiebroodjes gekocht. Eén met appel en één met abrikozen, lekker. Tenslotte is het zondag.
Om 10.15 uur op weg naar het zuiden. Wel erg heiig. Samen met de Garmin de route gemaakt naar Lyon, zonder snelwegen en op dunne rode wegen en zelfs op gele wegen. Mooie route, alleen zag je niet veel. Van heiig veranderde het in mist en de temperatuur zakte tot 9˚C. Tot half twaalf, toen werd het lichter en om twaalf uur kwam de zon er zelfs voorzichtig doorheen. En de temperatuur liep onmiddellijk op tot 12.5˚C.
Een echt mooie route; eerst door de Bourgogne, de Gran Crus route. Onafzienlijke velden met wijnstokken, vaak heel dicht op elkaar geplant. Ineens was het voorbij en werd het landbouwgebied met koeien e.d.
Daarna door het land van Bresse, beroemd om de Bresse-Kip. Niet dat je die zag behalve op billboards. En opeens af en toe een veld met witte kippen. Veel kipjes die buiten mochten spelen.
Het laatste stuk naar en door Lyon langs de Saône gereden. Mooi, maar druk. Vooral in Lyon, opgebroken riolering, boekenmarkt, marathon, verscherpte bewaking, het viel niet mee. Vaak erg nauw door geparkeerde grote vrachtwagens die dranghekken ophaalden. Hun spiegels en mijn spiegel zijn op dezelfde hoogte en dat scheelt toch gauw 2x 25 cm ruimte.
Vanuit Lyon de Garmin zelf de route laten zoeken naar het zuiden. Ook nu weer met een enorme omweg. Ingegrepen en snel naar de Rhône gestuurd. Daar op de eerste de beste camperplaats gestopt. Zonder stroom en WiFi maar dat is in een straal van 50 km niet voorhanden. Toch een goede stop met toiletten in het plaatsje Reventin Vaugris. Gestopt om 16.30 uur na 253 km.

Maandag 2 oktober.
Wakker geworden met zonnetje. Bijna iedereen op de camperplaats was al vertrokken. Eerst maar even naar de bakker in het dorp. Gelukkig nog parkeerplaats en de bakker is gesloten. OK, om 10.15 uur op weg en o.a. een bakker zoeken.
Op zich wel leuk; gisteren was er direct een bakker en miste ik toch een beetje de spanning van het rondkijken of er iets was.
Vandaag een makkie; de N7 volgen tot in Avignon. Voor alle zekerheid toch maar de Garmin geprogrammeerd. Het zonnetje werd een echte zon en ik twijfelde zelfs om de airco aan te zetten.
En een grote bakkerswinkel. Ik heb mezelf verwend; een, nog warme, appeltaart maar dan met abrikozen. Dat wordt smullen en een stokbrood voor vanavond. En voor vanmiddag een stokbroodje belegd met tonijn. Vakantie!!!!!!
Voordelig kunnen tanken bij de Carrefour dus alles is weer in verhouding.
Op tijd aangekomen bij Avignon, maar voor de camping moet je om de stad heen. Opbreking, geen omleiding aangegeven. Toch de weg gevonden, maar weer een nieuwe opbreking. Weer goed gereden en de derde opbreking; het lijkt Amsterdam wel.
En dan zie je op het scherm de camping liggen en moet je rechtdoor want linksaf kan niet door middenberm. En dan zegt de Garmin draai om?!!! Op een brug?!!!!!
Aan het eind van de brug via de fietspaden gekeerd en ten lange leste op de camping aangekomen. Sani gepleegd en tot rust gekomen om 16.15 uur na 215 km.
Al snel kwam een poesje kijken. “Wil jij een snoepje?” Hij sprong direct op mijn schoot en at uit mijn hand. Toen ik de zak dicht hield beet hij er in, maar er gebeurde niets. In die vinger gebeten leverde alleen maar rood sap op. Vond hij ook niets, dus dan maar op schoot liggen om gekriebeld te worden. Dan op het krukje. Mijn tafeltje werd een slaapplaats. Toen ik een nieuw pilsje haalde ging hij mee naar binnen en het geluid van brokjes in een pak kende hij. Geduldig bleef hij aan mijn voeten liggen tot ik het bakje met brokjes in de hoek van de deur neerzette.
Toen dat op was, sprong hij even buiten op schoot om kopjes te geven en direct weer naar binnen om op de bank uitgebreid te wassen en te slapen.
Tot 19.00 uur; geeuwend en uitrekkend ging hij, na een kopje, op pad. Tenslotte was het restaurant nu open!
Om 20.30 uur zat er ineens een poesje naast me. “Zijn er nog brokjes?”. En toen die op waren “wat eet jij?”. Stokbrood met tonijn die voor de lunch bedoeld was. “Dat is veel te veel voor jou”. Enfin, samen met de poes, hij de tonijn en ik het stokbrood, opgegeten. Maar mijn abrikozentaart krijgt hij niet! Nu ligt hij op de bank zich te wassen en vindt dat ik teveel plaats inneem.
Om 22.30 uur springt hij opeens naar buiten en verlost mij van het probleem wat ik vannacht met hem aan moet.


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Op IJsland heb ik geen kat gezien, maar ik had ook geen brokjes bij me in de camper. Lees dat je ook goed vermaakt daar in het Franse

Geert Jan 2017-10-02 23:38:07

Tja poesjes he. Je wordt er warm van. Nu nog wat hogere temperaturen!

Tom en Marianne 2017-10-03 07:23:52

Ja alle poezen weten gewoon dat jij voor ze zorgt. Heerlijk gewoon. Heb weer genoten van je verhaal.

Marysia 2017-10-03 10:17:26

Hallo kattenman, welkom aan de zonnige kant van Frankrijk.

Tom & Hanneke 2017-10-03 10:28:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.