27e dag

Marokko, Essaouira

Om 08.00 uur opgestaan met een blauwe lucht, maar er bleek toch weer die ellendige koude wind te zijn. Tafel en stoel dus maar in de garage gelaten.
Er was geen brood maar ik had toch mensen met brood zien lopen? Ja, maar jij hebt niet besteld!
Dan bleek dat er gisteravond een welkomst-thee was van de camping waarvoor ik te laat binnenkwam en men informatie had geven en de broodlijst was rond gegaan. Brood moet een dag van tevoren besteld worden. En geen van de vier reisleiders had het benul om aan mij te vragen of ik brood nodig had! Niet aardig en onprofessioneel.
Maar een medereizigster vond dit zo vervelend dat ze een rond broodje heeft afgestaan. Als tegenprestatie ga ik straks naar hun stekker van de caravan kijken. Die heeft kuren.

Er zijn twee reisleider-paren (waarvan 1 in opleiding) en er is geen technische man bij deze reis. Acsi heeft volgens mij bij geen enkele reis meer een technische begeleider in tegenstelling met ANWB en NKC.

De camping is vrij ruim, zonder vaste plaatsen. Dat lijkt rommelig maar ik vindt dit soort campings het leukst. De stroom is 10 Ampere en er blijft 230 Volt op staan. Een heel goede zaak en ik heb direct mijn espressomachine weer gebruikt. Maar je hebt wel veel kabel nodig. Mijn kabel van 40 meter is net een metertje te kort. De draad hangt wel heel strak in mijn camper. Maar ik ben te lui om er een verlenging van 10 meter aan te doen. Moet je ook allemaal weer opruimen. Ik vind dit een mooie en goede camping met vriendelijk personeel.

Er is een apart gebouwtje met twee schone en oude toiletten per sekse en een ander gebouwtje met in totaal twee douches voor mannetjes en vrouwtjes. Wordt het toch nog gezellig. Ze schijnen lekker warm te zijn. Er is gratis snelle Wifi en ik heb het geluk dichtbij de receptie te staan en heb daarom Wifi in de camper.
Het zwembad staat zonder water, logisch want het is veel te koud.

Er is ook een restaurant, maar je moet twee uur van tevoren bestellen. Heeft de afhaal Marokkaan meer tijd nodig dan de afhaal Chinees in Nederland? Of moeten ze per bestelling de inkopen doen? Dan is het wel vers. Straks een tajine met kip en citroen bestellen.

De groep is om 09.00 uur naar een authentiek dorp gewandeld. Een wandeling van meer dan 2 Km. Ik heb dit aan mij voorbij laten gaan. Mede omdat ik niet weet wanneer de monteur met mijn wiel komt. Slechts de helft van de groep is meegegaan. Volgens het programma een vrije dag; en er zijn al zo weinig vrije dagen!
Om 11.00 uur belde de monteur op dat dezelfde band niet in Marokko voorradig was. Dan maar een andere besteld. Die gaat hij morgen, zaterdag, halen in Casablanca en monteert hem dan zaterdagavond of zondagmorgen. Morgen eerst maar eens een bank gaan beroven.
Stoel en tafel buiten gezet, want uit de wind is toch wel lekker, zo niet (te) warm.

De stekker met kuren gecontroleerd, de richtingaanwijzer deed het niet. Vermoedelijk de oorzaak gevonden want hij doet het nu wel. Maar hopen dat het zo blijft.
En er rijdt een caravan rond zonder remlicht maar die vindt dat niet belangrijk. Daar doe ik dus niets aan.

Van mijn campertje was de andere achterband aan dezelfde kant vanmorgen leeg. Met de compressor geprobeerd op te pompen. Wat enig geluid met zich mee brengt. Een deelneemster, een keurig Limburgs dametje, vroeg aan me of dit een aggregaat was. Zoiets maar dan om banden op te pompen. Waarom doe je dat niet bij een pompstation? Wij doen dat altijd bij een pompstation. Dus als de band plat is rijdt u naar het pompstation. Nee, niet als hij plat is natuurlijk. Wat zeurt u dan?!
Wij worden vast geen vrienden meer. Maar om een of andere reden raak ik nooit bevriend met keurige dametjes.

De tajine met kip was niet slecht en voldoende. Na afloop nog een koffie en ik was tevreden. Een goede en gezellige maaltijd met de vier reisleiders als tafelgenoten.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Weer mooie foto's Rien.

Marike 2015-02-27 23:14:29

Duidelijk verhaal jammer dat er geen technische ondersteuning mee is, zeker als dat limburgse vrouwtje problemen krijgt! Goede reis en hoop dat je wiel/banden goed worden hersteld. Groetjes

Geert Jan 2015-02-27 23:15:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.