Van Porto San Paolo naar Olbia.

Italië, Olbia

Om 10.00 uur sluierbewolking. Veel campers weg en van de blijvers zijn de bewoners naar het strand. Stil dus. Op mijn gemakje alles opgeruimd en op weg. Net op tijd bedacht ik dat ik geen print van de reservering heb gemaakt. Bah, kabel opnieuw uitrollen, of toch niet? Buurman heeft toch een dubbele stekker aan zijn kabel? En ja hoor, zijn kabel gebruikt en snel klaar.
Met Acsi-kaart €17.00 afgerekend. Is de Acsi toch ergens goed voor.
Eerst maar naar de haven van Olbia, kijken waar ik moet zijn. Makkelijk te vinden en het kantoor was open want er ligt een boot van Grimaldi Lines klaar om te vertrekken Om 12.15 uur had ik mijn ticket en in de bar espresso gedronken. Ondertussen was het kantoor gesloten want de boot vaart weg. Vanavond, twee uur voor vertrek, gaan ze weer open.
Wat nu? Stukje rijden! Borden met Golfo Aranci gevolgd, klinkt wel leuk. Lekker langs de kust door kleine dorpjes. Alles gesloten behalve de bars maar daar is natuurlijk geen parkeergelegenheid. Parkeren allemaal betaald. Wel mooie vergezichten. In Golfo Aranci liggen twee gele ferryboten van de Corsica Lines/ Sardagna Lines. Terug richting Olbia en bij een tankstation met restaurant gestopt. Het eten bestond uit reeds klaargemaakte broodjes. Toch maar een broodje genomen en met een klein pilsje weggewerkt. Wat nu? Centrum van Olbia in. Niets te beleven en aan de toeristische haven om 15.00 uur gratis geparkeerd. Veel plaats!
Ondertussen een SMS. Download and show your boardingpass. Kan ik niet. Mijn telefoon is een Nokia uit 1992 en toen bestond het woord download nog niet, laat staan de functie.
Om de stad in te gaan vond ik te ver lopen en ben maar richting boot gegaan. Hele enthousiaste mensen: Livorno? Grimaldi Lines? En zodoende sta ik om 17.30 uur klaar in het rijtje om de boot op te gaan. Moet wel lang wachten en internet krijg ik niet aan de praat.
Wel eens een vloeibare Mars gegeten? Helemaal niet taai. Voortaan beter in de koelkast bewaren.
Pijn in m’n voeten van het lange zitten. Vraag me niet het uit te leggen.
Om 20.00 uur mochten de eersten aan boord. Via de oprijplaat aan boord en dan een wel erg schuine oprijplaat naar een dek hoger. De camper voor me redde het bijna niet en viel bijna helemaal stil. Zodoende kroop ik ook ineens naar boven en maakte de motor geen toeren en viel bijna uit. Tot drie keer aan toe. Eenmaal boven een bocht maken en dan helemaal naar het eind terug.
Direct op zoek naar mijn hut. Mooi! Mooi!! Vierpersoons met eigen badkamer. Helemaal tevreden, zo ruim. En toch maar €123.00 betaald. Liefst €62.00 last minute korting gekregen.
Geprobeerd om te gaan eten maar zo druk. Gewacht tot 22.15 uur en er waren nog restjes. Niet te eten en om 22.30 uur werd ik verzocht om weg te gaan. Gelijk maar naar bed gegaan en geslapen als een roos.
Gereden 65 Km.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.