Richting huis.

Duitsland, Erfstadt

Om 03.02 uur was het achtste en laatste muntje ook op. Zal wel. Met tegenzin opgestaan om 09.45 uur, wel blauwe lucht. Reisdag vandaag; eerst maar Sani voor de camper. Iemand voor me die veel werk had. Daarna mijn beurt en ik had ook veel tijd nodig, drie wachtenden achter me.
Om 11.00 uur vertrokken en meteen moeten wachten op de pont over de Neckar die net vertrokken was. Na 15 minuten kwam iemand me vertellen dat er geen campers meemochten. Kijk maar op dat bord.
Gekeerd en tegen de navigatie gezegd geen ponten!
Onmiddellijk kreeg ik een nieuwe route die ik direct weer fout reed. Verkeerde afslag op een rotonde. Wat volgde was een mooie tocht door de heuvels maar ik verloor er wel 30 minuten mee. Maar op de snelweg kon ik opschieten. Zondag, geen vrachtverkeer, maar wel een heleboel campers en caravans. En een wegopbreking, die kostte ook 15 minuten.
Om 13.00 uur een broodje worst met koffie en maar weer verder.
Om 15.00 uur gestopt en gezocht naar een camperstop; geen zin meer.
En straks de mannenfinale van Wimbledon en de finale van het voetballen.
Een mooie gevonden in Erfstadt. Mobilcamp Ville-Express. NKC 2747.
Staanplaats € 7,20 en water en stroom tegen betaling. Ik heb beiden niet nodig. Maar wel vrij zicht voor mijn schotel.
Aankomst 15.30 uur, na 307 Km. Eerst maar een pilsje.
Dan schotel omhoog en TV kijken. Waar zijn de afstandsbedieningen? Het kastje waar ze inlagen was open gegaan onder het rijden. De bediening van de schotel lag vlak voor me maar waar is die van de TV?
Die heeft geen aan/uit knopje maar kan alleen maar aangezet worden met de afstandbediening.
Niet te vinden, de hele vloer afgezocht, de bank zowat uit elkaar gehaald en echt verder alles over hoop gehaald. Niets.
Echt verdrietig en zwaar chagrijnig buiten gaan zitten met een blikje bier na 17.00 uur.
Om 18.00 uur weer gaan zoeken, tegen beter weten in. Zonder resultaat; misschien maakt een Campari me vrolijker.

Maandag 16 juli 2018.
Blauw, om 09.00 uur al warm. Snel weg, maar was wel als laatste. Nog steeds piekerend over de afstandbediening op weg gegaan naar Monschau.
Het mooie stadje in de Eifel waar ik ook met mijn ouders ben geweest. En later met Marianne. Weinig mogelijkheden voor campers maar toch één gevonden. Die was vol en de andere parkeerterreinen weigerden campers! Alleen personenauto’s met zo’n hoogtebalk of busplaatsen waar campers niet zijn toegestaan.
Dan maar bovenlangs gereden, heb je een fantastisch uitzicht over Monschau. Maar overal stoppen verboden en geen huis te zien.
Ik moet maar geen oudere herinneringen proberen op te halen. Die zijn tot op heden allemaal teleurstellend afgelopen.
Doorgereden tot Eupen en daar een camperplaats uitgezocht. Maar ook nu weer wat fout gegaan en ik ontdekte na een tijdje dat ik weer in Duitsland reed. Terwijl ik dacht dat ik naar Nederland reed.
Gestopt en Opgrimbie in België ingevoerd. Wonen vrienden van me.
Die blijken gisteren naar het buitenland te zijn gegaan.
Dan maar weer een camperplaats, het is onderhand 15.00 uur.
Eerst maar boodschappen doen. De laatste fles Spa opgemaakt, maar die heeft de Carrefour voldoende. En stokbrood en boter en ham.
Om 16.00 uur gestopt op Natuur Mobilhome Parking in Meeuwen-Gruitrode.
Kosten € 10,- incl. alle Sani en electra. NKC 54321.
Scoort enorm hoog. Aardige mensen en heel mooie omgeving. Nadeel je staat op een hitte uitstralende betonplaat. De stoeltjes staan op een gazon in de schaduw van je camper.
Bij het inschenken van een Campari zag ik dat de lade onder de bank openstond? Die zit toch op slot? Maar het slot werkt niet meer en de lade schuift open en dicht onder het rijden. Open en de afstandbediening valt er in en dan dicht zodat ik niets merk. Ik heb dus mijn afstandbediening weer!
Vandaag gereden 197 Km.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Je moet maar denken dat je zo aardig lenig blijft met het zoeken van je spullen😁 Maar wel balen dat je tennis en voetballen niet kon zien. Bijna thuis,en ook hier lekker weer. Ga je in het najaar ook weer op weg? Groeten Tom en Hanneke

Tom en Hanneke 2018-07-16 23:25:38

Ook zonder afstandsbedieningen kunnen we niet meer verder. Moet ook wel eens zoeken en wordt daar ook knap chagrijnig van. Leeftijd hé, maar we blijven gaan. Hoop dat je goede berichten van de dokter krijgt. Waar naar toe dit najaar?

Tom en Marianne 2018-07-17 07:20:34

Sorry, Rien. Echt heel spijtig. Op het moment dat je bij ons in Opgrimbie voor de deur stilhield en belde, stonden wij stil in de file voor een tolpoortje in Belgrado. Mijn autootje wordt alvast naar Kythira gebracht en volgende week komen we met het vliegtuig terug. Binnenkort kom ik echt even bijpraten en tja ..... volgend jaar heb jij een natuurlijk nieuwe bestemming voor een vakantiereisje !! Alleen ... dat kun je zien, geen parkeerplek voor mijn deur :)))

Ilse 2018-07-17 21:56:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.