Onderweg naar Livorno

Italië, Genua

Om 08.00 uur de wekker en mooie blauwe lucht. Gaat het vakantieweer worden? Trouwens slecht geslapen vannacht; maak me zorgen dat ik de scooter niet meer alleen kan opbergen. Twee jaar geleden deed ik dat nog met één hand! De aftakeling gaat dus gewoon door.

Afgerekend, de oude baas blij gemaakt met €250, maar zijn rekenmachine liet €260 zien. Volgens mij is 10 x €25 geen €260 maar ook bij een tweede controle moest ik toch €10 meer betalen. Begrijp ik niet, bij mij op school was het vroeger echt anders. Maar 10x €26 is wel €260!. Is hij €1 duurder geworden! Maar dat tientje mocht ik houden. Ondertussen de watertank volgegooid en klaar voor vertrek. Maar niet starten, geen stroom. Was dat vorig jaar niet ook zo? Even gerommeld aan de accu-aansluiting en vol goede moed op weg om 09.55 uur.

Eerst weer een stuk langs de kust, door alle vertrouwde plaatsen.
Na Varazze de Autostrada op en na Genua er weer van af. (Genua moet je niet dwars door heen willen rijden). Deze kustweg kende ik nog niet. Bochtig, klimmen en veel mooie vergezichten op de Middellandse Zee. Na Sestre Levante rij je niet meer langs de kust maar door het binnenland. Ook de SS1, die loopt tot Rome. Veel klimmen, veel haarspeldbochten. Toen een bordje dat de pas open was en ik dus door kon rijden. Pas? Omhoog? De top lag in de wolken en ik besloot om maar weer de autostrada op te zoeken. Het campertje had al genoeg zijn best gedaan; tenslotte is hij ook op vakantie. Om 13.30 uur bij een tankstation een warm gemaakt broodje ham, mozzarella, sla en tomaat gegeten. Smaakte goed en bleef erin. Jammer genoeg onderweg geen enkele mogelijkheid om te stoppen voor een foto. Zelfs een plaspauze schoot erbij in. Daar is toch tijd voor gemaakt bij een bushalte.

Bij Pisa genoeg van de Autostrada en weer langs de kust verder. Even getwijfeld, maar nee, ik heb die scheve toren nu al zo vaak gezien. En vanuit de doorgaande weg kan je hem goed zien staan. Nog steeds scheef.
In Livorno staan de veerboten slecht aangegeven en als je even verkeerd rijdt is er helemaal geen bewijzering meer. Maar gelukkig nog wel mijn Garmin aan boord en keurig voor de deur afgezet.
Zorgelijke blikken, parkeren binnen het haventerrein? Nee, niet mogelijk. Maar voor een camper toch wel? Ja, er is een klein parkeerterrein maar helemaal vol.
Ga maar kijken. En nu sta ik daar, illegaal langs de doorgaande weg, met veel vrachtverkeer. Op het parkeerterrein kan je drinkwater tappen en vuilwater en toilet lozen. Ook staan er vuilnisbakken. Sommigen vinden dat het centrum zelfs op loopafstand ligt.
Ik heb de beren wel gemist vandaag. Raar die lege stoel. En je kon zo lekker tegen ze aan lullen. Voordeel: ze zeiden niets terug. Als ik nu zit te kletsen is dat tegen me zelf. En dat is toch anders.

Aangekomen in de haven van Livorno om 15.45 uur (24˚C.) na 359 Km.
Coordinaten N43.55628 E10.30363

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.