De eerste dagen op Sicilië.

Italië, Lamezio Terme

Om 08.00 uur de wekker, donkere wolken en harde wind. Blijf nog een uurtje liggen. Camper reisklaar gemaakt, water gelost en geladen en ook toilet geleegd. Om 10.15 uur vertrokken. De bedoeling is om over de tweebaans wegen geheel lang de zuidkust naar Villa San Giovanni te gaan voor de veerboot. Een ongeveer 5 uur durende rit. Alternatief is dwars door de voet naar de Autostrada te gaan. Duurt ongeveer 2,5 uur.
Al snel ging het regenen en zag ik de eerste auto al op z’n kop op de weg liggen. Het blijven idioten die Italianen. Op een tweebaansweg, verboden in te halen, max. 50 km per uur komen ze gewoon langs met 90 Km of meer. In de stromende regen. Plannen gewijzigd en de A3 genomen.
Wat trouwens ook wel weer lekker was. Mooi glad asfalt zonder grote gaten.
Onderweg koffie gedronken en eindelijk hadden ze hier tosti’s. En nog lekker ook. Een toastje met smurrie geproefd. Lekker! Tomaat? Als je het doorgeslikt hebt volgt de explosie. Peperoni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vóór 13.00 uur bij het stadje. Ik had gelezen dat ik met mijn Telepass kastje op kon rijden zonder een kaartje te kopen.
Dus goed opletten en ja hoor, bordjes Telepass. Die gevolgd en toch nog fout gereden. Ik had verwacht dat je in een aparte baan recht voor de boot zou uitkomen.
Maar buiten de stad moet je een chicane volgen, door een poortje gaan, kaartje nemen en dwars door de stad naar de boot.
Ik was ruim op tijd voor de boot van 13.10 uur die om 13.40 uur vertrok en om 14.00 uur was ik op Sicilië! Weer een grijze plek op de kaart weggewerkt.
En de zon schijnt!

Nu is er een probleem! Waarheen? Ik heb de kaart en de routebeschrijving van de NKC blijkbaar niet meegenomen en moet dus alles zelf uitvinden.
Gelukkig vorig jaar van Joost en Ilona een mooi boekje over Sicilië gekregen die ik wel meegenomen heb. En ik ben, zonder camper, al diverse keren op dit mooie eiland geweest.
Nog even gestopt, 92 liter diesel getankt, koffie gedronken en in de winkel met visaccessoires gekeken. Maar maden en/of wormen verkochten ze niet.
Tegen de klok ingereden en bij het plaatsje Tonnarella gestopt. Inderdaad, een vissersdorpje wat vroeger leefde van de tonijnvangst.
Mooie camperplaats, Area Camper Tonnerella. Ik sta direct aan het water maar helaas is er een erg koude wind uit zee.
Eén bezwaar, de toegangsweg is niet geschikt voor grote campers. Ik heb het grote luik beschadigd en ben een breedtelampje kwijt. Ik ga hem niet vernieuwen, want ik kom hier ook niet schadevrij uit.
Was ook even spannend: schotel omhoog maar zocht de satelliet niet. Hij had hem direct, nooit eerder meegemaakt.

Om 18.00 uur kwam de baas langs en vroeg € 17.00 uur voor een nacht, incl. stroom, sani en water en goede WiFi. Aan de prijs. Moet toch weer wennen aan Sicilië, want volgens hem gaan de restaurants niet voor 20.00 uur open.
Vanavond “de son in de see sien sakken”.
De scooter uit de garage gehaald en naar een restaurant gereden.
Redelijk gegeten. € 25.00. Coteletta met net niet goede friet en een diepvries Tiramisu toe. En espresso. Ik kom toch al meer dan 60 jaar in Italië, maar bevroren Tiramisu heb ik nooit eerder gekregen.

Vrijdag 25 mei 2018.
Om 07.30 uur blauwe lucht en stralende zon. Een vissersbootje voer voorbij. Om 09.30 uur was het nog steeds mooi weer en heb ik koffie gezet. Met de hand, want de stop vloog er meteen uit. Ondertussen de app van de NKC weer op de I-Pad gezet, verkeerd ingesteld en nu doet de uitvoering op mijn I-Phone het ook niet meer.
Via de laptop de camperroute Sicilia besteld en als PDF ontvangen. Vanmiddag uitprinten, wel makkelijker om met zo’n route te rijden. Kan hem alleen niet inbinden; dat heb ik niet bij me. Losbladig systeem, ik zie de puinhoop nu al voor me.
Voor twaalven boodschappen gedaan. Warme bakker: stokbroodje en een bakje zelfgemaakte pasta met ragout. Supermarktje heeft geen vlees, alleen brood gekocht om tosti te maken. Tramezzino heet dat hier. Geen slager gevonden, wel zes viswinkels (twee met restaurant). Verder stelt het dorp echt niets voor.
Tot 16.00 uur bezig geweest met appjes, routebeschrijving uitprinten, appjes weer verwijderd en weer geïnstalleerd.
Kwam ondertussen een 360˚ camera tegen die ik vorig jaar heb gekocht. Nu nog de gebruiksaanwijzing en misschien publiceer ik dan wel de foto’s.
Kwam ook een eenvoudige drone tegen. Aan de praat gekregen, tenminste in de camper. Niet ideaal, buiten nog maar eens proberen. Camera werkte (binnen) erg goed. Zal mij benieuwen.

Zaterdag 26 mei 2018.
Opnieuw met blauwe lucht opgestaan. Nogmaals de gebruiksaanwijzingen bekeken. De Rollei-camera moet verbonden worden met een I-Pad o.i.d. Heb ik dus dat moet geen probleem zijn. Ware het niet dat hij meldt dat hij al verbonden is via WiFi met een ander apparaat. Welke? Ik heb het opgegeven. Dan de drone. Dat lijkt simpel. Gas geven en hij gaat omhoog. Maar waar zitten de knopjes links af of rechts af? Hij ging mooi omhoog en toen rechtstreeks naar zee. Ik heb hem niet meer teruggezien. Dit is mijn dag niet.
Nogmaals met de Rollei aan de slag gegaan. Nu wel gelukt, maar weet niet hoe. Resultaat? Magertjes. Ik ga in ieder geval morgen weer verder. Hoop schadevrij hier weg te komen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.