Camping Municipal d'Olivet

Frankrijk, Olivet

Tegen 10.00 uur opgestaan en eerst maar de baquette gehaald. Met koffie op de bank zitten kijken naar al de gasten die gisteren zijn gekomen en allemaal vandaag weer weggaan. 10.45 uur en de camping is bijna leeg! Waarom is dit een doorgangscamping? De plaatsen zijn goed en de service is uitstekend. De camping ligt dichtbij Orleans en ook Chateau de Chambord met zijn park is makkelijk te bereiken.

Vannacht slecht geslapen; de regen op het dak en dakluiken maakt veel lawaai. En door het stromende water moet ik ook vaak plassen. En stopt het even met regenen dan ben ik ook meteen weer wakker. “Wat gebeurt er?” Tot 04.42 uur heeft het geregend, daarna moesten de bomen uitregenen en is het zwaar bewolkt gebleven. Of het ieder moment weer kan gaan regenen.
De weersverwachting voorspelt voor vandaag en morgen ook niet veel goeds. Hoop toch dat het iets warmer gaat worden. Om 13.00 uur nog maar 17˚C.

Vanmiddag dom geweest. Per ongeluk een vrij sterke magneet op de laptop gezet.
Direct beeld weg en laptop afgeslagen. Angstig weer aangezet (eerst magneet weggezet) maar geen schade, startte weer op met alle bestanden welke openstonden. Wel schrikken.

Om 17.45 uur gaan afrekenen bij de receptie (en gelijk een tappilsje drinken).
Staat daar een foodtruck met echte vers gemaakte pizza’s. Die blijkt er elke dag te staan van 17.00 tot 20.00 uur en niemand die dat tegen me zegt.
Eerst mijn pilsje gedronken en toen een pizza La Tex-Mex besteld. Vraag me niet wat er op ligt, maar hij was lekker, lekker!!!!!!!!! Mooie erg dunne krokante bodem en goed belegt. Ik kreeg hem bijna helemaal op!

Vandaag mijn nieuwe MIFI uitgepakt en aangezet. Perfect, binnen dertig seconden goede WIFI.
Kosten zijn laag, zie www.wereldwijdwifi.nl
Goedkoper dan betaalde WIFI op de campings, geen signaalversterker meer nodig en je kan meerdere laptops, tablets e.d. gelijk gebruiken.

Camping Municipal d’Olivet (GPS N 47.85594˚ E 1.92550˚) is een leuke camping met veel verschillende plaatsen. Grote plaatsen en kleine plaatsen, voor grote campers en voor de fietser met z’n kleine tentje. Genoeg elektra-aansluiting en waterzuilen. Ook om de paar plaatsen wateraansluitingen om je camper of caravan te vullen. Er is een eenvoudige bar met tappils en espressomachine en daar is ook het heel beperkte winkeltje voor boter, kaas en eieren.
Olivet is een voorstad van Orleans en in de receptie (ook Engels sprekend) kan je kaartjes voor de tram kopen. Sanitair is eenvoudig en wordt goed bijgehouden.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Aangenaam om te lezen Rien. Je hebt een leuke pen, onverwacht talent misschien? Jammer dat het weer tegenzit, met name de regen. Nederland zuchtte onder de hitte maar nu is het wat afgekoeld. Met zo'n hitte in een camper zitten lijkt me ook niet alles. Wens je een fijne trektocht verder en stiekem ben ik wel een beetje jaloers op je vanwege die prachtige kastelen aan de Loire. Frankrijk is zo mooi. Dag Rien.

Lies V 2016-09-16 10:58:32

We genieten weer van je reisverhalen. Ondanks dat we vrij veel in Frankrijk komen kennen we de Loire streek minder. Zo te zien had je een mooie camping met veel plek. Is vaak boffen in Frankrijk. Jammer voor jou die regen. Hier in Spanje schijnt nog steeds de zon. De extreme hitte van vorige week is na een klein buitje verdwenen maar de temperatuur is nog steeds rond de 30˚ C. we blijven je met veel plezier volgen. Groetjes van ons

Wim en Tony 2016-09-16 12:04:46

Hoi Rien, Het trekkers bloed stroomt weer. Veel plezier met reizen en schrijven. Ik geniet altijd van je verhalen.

Marysia 2016-09-16 16:29:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.