Nog steeds Savonne

Italië, Ligurië

Om 07.00 uur donker en zachte regen. Om 08.00 uur nog steeds donker en het komt met bakken uit de lucht. Om 10.00 uur nog steeds harde regen en al veel campers vertrokken. Om 11.00 uur lijkt het droog te worden. Nog meer campers vertrokken. Waarom is het zo koud in de camper? Omdat ik de verwarming lager heb gezet i.p.v. hoger. Buiten 12˚C. en binnen 18˚C. Gelukkig heb ik mijn schapenwollen sloffen uit Letland bij me. Om 11.19 uur begint het weer hard te regenen. Ik had me het begin van deze reis toch anders voorgesteld.

Het blijft maar regenen. Salvatore belde dat de bar gesloten was en dat ik bij hem thuis moest komen lunchen. Maar ik was net aan het ontbijten (gekookte eitjes) en afgesproken dat ik in de namiddag naar hem toe kwam en bleef voor het avondeten.
Om 16.15 uur bij Salvatore en de computer op de WIFI aangesloten.
E-mail opgehaald, maar ik moet mijn wachtwoord invullen. Welke wachtwoord? Nooit gedaan. Van alles geprobeerd maar niets lukte.
Dan maar het net op. Dat lukte wel. Facebook had pagina’s vol nieuwe berichten. Geen zin in.
Eerst maar eens kijken of de site Hotmail me wijzer kon maken. En ja, die kende me wel zonder wachtwoord. Veel pogingen uit nieuwe locaties. Zijn die van u? Gekeken en ja; die zijn van mij. OK, u heeft weer toegang tot uw mail.

Nu kan ik de overtocht regelen via een algemene reserveringen site. De bevestiging wordt per E-mail verzonden vandaar dat die eerst in orde moest.
Het lukte na enige pogingen, morgen om 14.00 uur, maar ik moest paspoortnummer invoeren. En die ligt in de camper. Een fictief nummer ingevoerd en verder gegaan. Ineens de mededeling “de maatschappij heeft de prijs aangepast”. Nu €172.00 i.p.v. €95.00. Zijn ze gek geworden? Reserveren afgebroken, met fout paspoortnummer toch beter niet reserveren.

’s Avonds pikante gehaktballetjes in tomatensaus en gebakken aardappelen gegeten. Lekker. Een paar potjes gekaart met Salvatore en om 22.00 uur weer thuis. Op Eurosport nog naar de finale van snooker gekeken.


Dinsdag 2 mei 2017
Wakker geworden met een zon. Ontbeten met toast, belegd met boter en Leidse kaas. Eerst even puzzelen: de toasts lijken wel legpuzzels. Alle stukjes op zijn plaats. Met koude boter besmeren (ook tussen de randjes) en de kaas stevig aandrukken. Dan heb je weer gewone toast die je met één hand kunt eten.

11.30 uur, de zon weg, bewolkt en slechts 17˚C. Ik ga naar de bar en probeer daar opnieuw een overtocht te boeken.
Wat gelukt is voor €97.00. A.s. zaterdag om 14.00 uur vanuit Livorno en ben ik om 18.15 uur in Bastia op Corsica.

Er waren gisteren twee nieuwe mailberichten van de levensgenieters Tom en Marianne. Daar word ik altijd blij van.
Vlot geschreven vakantie-belevenissen. Dit voorjaar vanuit Griekenland. Altijd optimistisch; ook nu weer, ondanks een aanrijding.

Een heleboel reacties gekregen van mijn volgers. Dat is altijd leuk. Minder blij word ik van het weer. Echt fris en daardoor ook doodstil in de bar (figuurlijk, niet letterlijk; dat kan niet bij Italianen).

Om 17.34 uur weer terug in mijn warme campertje na eerst in de supermarkt een nog warm gebraden kippetje gekocht te hebben. Die was ’s avonds toch wat afgekoeld en om 18.30 uur heb ik die in de gasoven gelegd terwijl het buiten weer erg hard regende. Smakelijk kippetje voor slechts €4,90.


Woensdag 3 mei 2017
Om 07.00 uur een blauwe lucht en later ook nog hoewel aan de horizon donkere wolken hangen. Jammer genoeg is de zon al voor 11.00 uur verdwenen. Dus weer niet buiten ontbijten.
Met de nodige problemen de printer weer gangbaar gemaakt. Waarom doet zo’n ding niet gewoon wat het moet doen? De bevestiging van de ferry moet uitgeprint zijn anders kan ik niet mee. Wat gesnuffeld in de reisboekjes en in de kaart van Corsica. Heb eigenlijk nog geen echt plan behalve om een rondje eiland te maken.
In de loop van de morgen gerommel in mijn maag en darmen. Al heel wat tijd op het toilet doorgebracht. Om 13.00 uur Salvatore afgebeld en naar mijn bedje gegaan. Om 16.00 uur besloten dat het over was en op de bank zitten lezen. Met een blik bier en daarna een paar campari’s. Dat ging goed. Toch maar vroeg gaan slapen zonder te eten. Want als je er niets in stopt komt er ook niets uit.
’s Nachts een hongerig gevoel. Een paar plakjes salami gegeten. Had ik beter niet kunnen doen.

Donderdag 4 mei 2017
Vannacht onweer en bliksem maar eigenlijk weinig regen. Om 07.00 uur alweer een blauwe lucht. Toen ik opstond grijs. Eén kopje koffie geprobeerd; dat ging goed.
Nog maar één en wat opgeruimd en naar de bar vertrokken.
Salvatore was vrij; hij is de hele dag bij Evelin aan het oppassen. In en om de bar erg rustig, het is er ook koud.
Een pilsje genomen met een warm broodje. Dat viel goed en nog een pilsje genomen. Om 15.15 uur weer naar de camping gegaan maar eerst boodschappen gedaan. Weer een kippetje voor vanavond (ik had gehoopt op verse lasagne) en wat vlees dat de vriezer ingaat voor zondag. Want naar verluidt kan je op zondag helemaal niets kopen op Corsica. Alle winkels en zelfs de benzinepompen zijn dicht.

De oude baas gezegd dat ik morgen weg ging en wilde afrekenen. Je gaat morgen weg? Dan kan je pas morgen afrekenen.
Wel liep hij direct mee en hielp me de scooter de garage in te duwen. Het lukte me niet alleen. Die scooter wordt elk jaar zwaarder.
Om 16.00 uur is de garage geheel ingericht en opgeruimd en is het tijd voor een welverdiend pilsje.

Huishoudelijke klusjes gedaan. Begonnen met het vervelendste: leeggooien van het toilet. Heb ik zo’n hekel aan. Daarna 2x10 liter water bijgevuld. Ik heb 60 meter waterslang bij me, maar dat is bij lange na niet genoeg om bij de kraan te komen. Tot slot de motorolie gecontroleerd, doe ik niet vaak genoeg. Maar zat gelukkig nog voldoende in.
Het sjorren aan de scooter en/of het sjouwen met water heeft mijn knie geen goed gedaan. Dik en pijnlijk.
De lucht van de kip deed mijn maag draaien; zakje maar dichtgedaan en weer zonder eten vroeg naar bed. Zeer lang harde regenbuien op het dak van mijn campertje.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Gelezen vanuit camper aan de Moezel.

Geert Jan 2017-05-07 15:07:14

Om je even jaloers te maken, zit in zwembroek met een koud biertje. Drinken ze op Corsica ook bier? Je hebt toch wel genoeg bij je he.

Tom en Marianne 2017-05-07 15:57:29

Net je verslagen gelezen, mooie foto's en het had iets minder moeten regenen, leuk hoor, heb weer genoten. Zal op Corisca wel beter worden het weer, goeie overtocht met je campertje, even naar het eiland. Sterkte met je knie!!

Ebelien 2017-05-07 20:24:59

Troost je met het feit dat het hier in de Lage Landen nog altijd véél kouder is dan bij jou. Nog precies een week en dan zitten wij lekker in de Griekse zon. Sterkte en beterschap met je knie.

Ilse 2017-05-07 21:04:52

Werkt je knie al een beetje mee?

Floor Dekker 2017-05-07 23:04:13

ook wij zijn weer onderweg met de camper.Zitten sinds 3 dagen in de buurt van Narbonne - zuid frankrijk - De 1e dag stralend weer. Gisteren bewolkt en koude wind en vandaag, zoals bij jou Italië regen, flinke regen. De voorspelling is morgen nog slecht en dan weer volop zon. We houden de moed erin en willen hier 14 dagen blijven. Uitrusten voor volgende maand want dan willen we voor een week of 6 door Z-Engeland en Ierland. We wensen je op Corsica veel zon en goed overtocht . Tot wederhorens

wim en tony 2017-05-11 11:56:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.