Dag 5.

Nederland, Zaamslagveer

Om 08.30 uur opgestaan om nog foto’s te maken van de camping met iedereen erop. Maar dat was onnodig vroeg, want dit is een uitslaap groep, de eerste twee vertrokken pas om 10.25 uur.
Vanaf 11.00 uur liep de camping langzaam leeg.

Gelukkig heeft het niet geregend vannacht want de schade aan het mooie grasveld is nu al behoorlijk. Twee campers liepen vast en die keken raar op toen ik mijn campertje neus aan neus parkeerde.
“Zal ik je er even uit slepen?” “Hoe kan jij met dat grote ding hier wel rijden en lopen wij vast?”
Weer het voordeel van achterwielaandrijving bewezen. Wel lastig dat ik alleen achteruit rijdend kan slepen want alleen voor heb ik een sleepoog.

Vandaag geen vaste route; een voorstel gekregen van de organisatie maar ieder is vrij om te gaan waar hij wil.

Met z’n twaalven hebben we om 13.30 uur afgesproken in restaurant de Zwaan voor mosselen op Philippiense wijze. In binnen- en buitenland beroemd! Ruim een uur te vroeg in Philippine, gelukkig maar want de parkeerplaats liep al snel helemaal vol met voornamelijk Belgen.
De mosselen waren goed, maar zeker niet beter dan in Terneuzen en daar was het bijna de helft voordeliger.

Om 17.00 uur was er een gezamenlijke borrel waar Karen, een leuke Belgische vrachtwagenchauffeuse, haar boekje “Waar goedkope brandstof te tanken” kwam promoten.
Maar ze is ook kok en gaf een workshop pasta met mosselsaus.
Een klein bakje geproefd en klasse. Zeer geslaagd.
De Belgische deelnemers kwamen met het dessert. Warme appelpartjes in boter gebakken met kaneel en suiker. En de appeltjes hebben ze deze middag geplukt in de boomgaard van de camping. Een echte smakelijke verrassing!
De boer kwam nog langs met een kudde alpaca’s. Mooie beestjes met hele lieve koppies.
De pret werd jammer genoeg bedorven door een regenbui en het gezellige samenzijn ging als een nachtkaars uit. De klokken een uur achteruit gezet en na een campari vroeg naar bed.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.