Dwars door Baskenland.

Spanje, Burgos

Om negen uur opgestaan, douchen en koffiezetten. Gisteren had ik bedacht hoe ik van de plaats af moest komen; wordt wel krap allemaal.
Vanmorgen toch anders gedaan. Vooruit rijdend met zo’n ruim mogelijke bocht om de boom te missen kwam ik op het terrein van de overburen. Een Duits camperbusje. Deze weigerde zijn klep dicht te doen, ik was op zijn terrein? Wat een nare mensen heb je toch.
Enfin de klep net gemist en toen spannend of de volgende boom niet in de weg stond. Gelukkig kan ik met de automaat zonder gas te geven centimeter voor centimeter vooruit komen en de bestuurder van een Nederlands busje gaf aan hoeveel cm (op het laatst mm) ik nog over had. Zo kan het dus ook, bedankt onbekende! Water getankt en afgerekend (maar twee nachten hoeven te betalen), stokbrood gekocht en op weg naar Burgos.
Eenmaal op de verkeerde weg kwam de koffiekan langszij. Vergeten op te bergen en vergeten dicht te doen. Lag gelukkig naast mijn voeten en heb niet al te veel gemorst.

De tegenliggende vrachtwagen had enorme uitstekende spiegels: oei, dat gaat mis. Uiterst rechts stil gaan staan en de vrachtwagen reed gewoon hard door.
Met een geweldige klap raakten onze spiegels elkaar en erg luid klonk het geluid van brekend glas. Een ogenblik was ik bang dat de zijruit ingeslagen was, maar gelukkig was die nog heel.
De tegenligger was zonder te stoppen er vandoor gegaan.
Mijn spiegel was helemaal omgeslagen en plat tegen het raam aan gedrukt. Gelukkig het spiegelglas nog heel. Pas 10 Km verder een parkeerplaats waar ik kon proberen de boel weer goed te maken.
Het opstapje er bij gepakt en eerst maar de spiegel een paar cm van de ruit aftrekken. Met alle kracht en heel mijn gewicht erachter is dat gelukt, maar de spiegel draaien was kansloos.
Gelukkig heb ik aan de andere kant de spiegel ook al eens plat gereden en daar was de afdekkap van gesneuveld. Kan ik dus goed bekijken hoe de boel in elkaar steekt.
Eerst de kap eraf wrikken en dan de inbus boutjes los maken. Maar lukt dat nog na 16 jaar? Geen enkel probleem; op gevoel de spiegel weer vast gezet en ook de elektrische bediening werkt nog.
Gekeken waar ik was en inderdaad op de verkeerde weg. Met twee werkende navigaties?
Deze opnieuw gevoed, terug gereden en vol goede moed op weg. Een mooie weg door de bergen, smal en met veel bochten. Leuk.
Na het uitzichtpunt (1328 meter) bleef de weg bochtig maar was veel breder, dus ontspannender rijden. Maar het bleef mooi. Net Oostenrijk, ook koeien met bellen.
Ineens waren de bergen weg en was het een hoogvlakte. Boordevol velden met zonnebloemen. Wat moet dat mooi zijn eerder in het seizoen. Nu alles alles bruin en verdord.

Om 14.30 uur op camping Fuentes Blancas aangekomen.
Een ruime en drukke camping met veel Nederlanders. Ook nu weer een aanbevolen camping; veel keus is er niet.
Gelukkig heb ik zicht voor de schotel en kan dus vanmiddag PSV-Ajax kijken.
Vandaag gereden 195 Km.

Wat een sof die wedstrijd. Meteen na afloop naar bed gegaan en lekker gaan slapen. Morgen gezond weer op.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hallo Rien, jammer dat je niet in Z.O. Brabant woont. Wij hebben genoten van de wedstrijd. Nog een mooie voortzetting van jouw reis. Gr. Wim en Tony

Wim en Tony 2018-09-24 11:19:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.