Uitgerust.

Italië, Sicilië

Met volledig blauwe lucht opgestaan. Rond twaalf uur zat ik buiten in mijn stoel te soezen toen ik een schok voelde. Uit mijn enkel en heup zakte de pijn weg en de druk op mijn borst was verdwenen. Ook was het doodstil.
Is het zo als je dood bent? Zo vredig en zonder pijn?

Toen kriebelde een vlieg op mijn wang en was de ban gebroken.
Wel voelde ik me doodmoe en ben naar bed gegaan en heb geslapen tot zes uur.
Daarna mosselen gegeten in het restaurant. Echt heel erg lekker! Slechts €9. Vergeten foto te maken. Na het eten weer gaan slapen.

Zaterdag 23 juni 2018.
Eentonig, maar weer blauwe lucht. De weekend-invasie van Italiaanse campers die ik gisteren verwacht had is uitgebleven. Nog veel plaats op de camping.
Maar vanmorgen barstte het los. Eén lange file campers voor de poort vanaf 09.00 uur. Al snel stond het straatje vol en vreemd genoeg op een echt ruime plek stond een klein tentje?
Om 11.00 uur op de scooter naar het dorp San Vito Lo Capo gereden. 14 Km uit en thuis met een paar pittige hellingen. De scooter nam ze redelijk maar de accu zag je achteruit hollen.
In het dorp wordt het verkeer ver van het centrum gehouden. In de verte mooi strand en boulevard (?) zien liggen. Geen foto’s.
In de plaatselijke supermarkt Campari gekocht. Al een paar keer onderweg ook in andere supermarkten gedaan. Alleen flesjes van 70 cl. Literflessen heb ik dit jaar nog niet gezien. In Nederland betaal ik minder dan in Italië.
Om 19.30 uur naar het restaurant gegaan en lekkere Bistecca gegeten.
Alleen de frietjes waren minder van kwaliteit dan vorige keer. Te lang gewacht met opdienen.
Na het voetballen, toch weer die Duitsers, naar bed.

Zondag 24 juni 2018.
Laat opgestaan onder een blauwe lucht. Geboekt voor de boot Palermo - Liverno. Was een klein probleempje: de Ideal betaling met ING lukte niet. Dus niet geboekt.
Om 13.00 uur stokbroodje in de toaster. Zitten allerlei donkere stukken in. Is een olijfbroodje, ook lekker en geen broodbeleg nodig.
’s Middags in het tuintje van de camping gelopen. Leuk, alle planten van dit eiland en apart een kruidentuintje. De planten hebben een naamplaatje in de vorm van gekleurde kei met de daarop de naam van de plant. Paar foto’s gemaakt. Een cactus een elleboog gegeven. Deze nam gelijk wraak. Elleboog zit nu vol kleine stekels met weerhaakjes.
Ook vandaag verlaten de Italianen, ook mijn overburen, op zondag de camping. Maar véél minder dan vorige week. Zelf ook opgeruimd en toilet geleegd en water getankt. Een boodschappentas vol lege Spa flessen weggedaan en een tas vol lege bierblikjes. Beide, kleine, vuilnisbakken nu boordevol.
Om 19.10 uur naar het restaurant. Gesloten. Pizzeria wel open.
Wat een ongezellige boel. Keiharde TV, mensen die het thuis weggooien hebben voorrang. Toch Pizza Capriossa besteld. Veel te veel.
Geprobeerd de camping af te rekenen. Kon niet. Ik was niet ingecheckt. Maar je hebt mijn Acsi-kaart! Niets mee te maken. Enfin, ik heb mijn Acsi-kaart terug en ben niet ingecheckt. Hoef ik toch niet uit te checken?

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ga je nu de hele weg terug rijden of toch nog met de boot. Leuke verhalen hoor!

Tom en Marianne 2018-06-25 05:30:22

Mooie plantentuin. Kun je zeker niet meebrengen voor mij. Heb wel al enkele zelf mee naar huis gesmokkeld. Helaas moeten deze plantjes in de winter naar binnen en komen minder mooi daaruit te voorschijn. Geniet van je reis. Ook wij gingen met de boot vanuit Palermo terug. was ons zeer goed bevallen. Grtjes Tony

Wim en Tony 2018-06-26 12:12:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.