64e dag

Portugal, Cacela Velha

vrijdag 3 april
Om 07.15 uur opgestaan, warme douche en ontbijt. De obers gedag gezegd en de straat op, een taxi zoeken. Maar daar was de hoofdober; hij liet me niet alleen over straat gaan met een tas en een weekendtrolley. Hij hield een taxi aan en was bezorgd of de chauffeur het adres wel wist. Toen ik zei dat ik de weg zelf kon aanwijzen was hij opgelucht.

Om 08.15 uur bij Belle Auto, maar geen baas en geen kassiere. En de monteur ging weer met me rijden en alles was goed. De toeter toetert en het remlampje is uit. Nu kon ik wel mijn geld kwijt en om 08.45 uur blij weggereden. Maar de euforie was van korte duur. De monteur had de camper aan de achterkant vlak langs een grijze lantaarnpaal gezet en de neus stond bijna tegen een reclamezuil aan. Sterk naar rechts gedraaid en de achterkant zwaaide uit tegen de lantaarnpaal. Zijkant achterbumper gescheurd en breedtelampje maar weer eens er afgereden. Eigen schuld want ik reed. Dat de monteur hem zo lullig had neergezet is niet belangrijk.

In mineur op weg gegaan en dwars de stad door. De TomTom blindelings gevolgd en ik kwam op gele B-wegen. Niet echt breed, maar weinig verkeer; meer kuddes met schapen dan tegenliggers. En redelijk goed asfalt. Maar dat veranderde snel. Meer een weg voor geoefende rijders dan de gemiddelde Acsi-klant. Soms was er zelfs geen asfalt tussen de gaten. Maar een schitterende route qua natuurschoon. Jammer van het heiige weer, de foto’s zien er niet uit. Maar ik ben met alle zes de banden op de camping aangekomen.

Toch wel blij dat ik weer op de N1 terecht kwam hoewel de TomTom zijn uiterste best deed me op andere gedachten te krijgen. Na 329 km om 15.00 uur op de camping in de buurt van Tanger aangekomen. Rondgekeken in de camper; veel spullen zijn aan het zwerven geraakt en het is kort gezegd een grote rotzooi in de camper. Een kastdeurtje is losgeraakt en ligt ergens op de grond. Verder boordevol zand en stof en de kleedjes zien er niet uit door de olieschoenen van de monteurs; net zoals de deurposten: vol met zwarte vette vingerafdrukken.

Van buiten ziet de camper er ook niet uit. Behalve van onder tot boven vol met oliespatten ook nog veel beschadigingen. De rechter zijkant is zwaar beschadigd door het transport. Vermoedelijk ’s nachts bij het lossen gebeurd. De bumper is voor gebroken bij het trekoog en er zit bovenin de bumper een gat door de monteur. En dan nog de achterbumper.

Maar ik klaag niet. Mijn campertje rijdt super: volgens mij beter dan hij ooit gedaan heeft. Ik ben bang dat de schade niet spontaan is opgekomen maar al heel lang heeft gesudderd.

Vroeg naar bed want morgen, zaterdag, vroeg op om te proberen een kaartje voor de boot van 10.00 uur te krijgen. Maar eerst het laatste restje Campari opgemaakt. DAT KAN JE IN SPANJE TOCH OOK WEL KRIJGEN????????????????????


Zaterdag 4 april
Om 07.00 uur opgestaan en in camper gedoucht. Om 07.30 uur vertrokken naar de haven en was daar binnen een half uur.
Maar we mochten pas om 09.00 uur naar binnen. Politie en douane geen probleem.

Als laatste achteruit de boot op en om 10.20 uur voeren we naar Spanje. Voorspoedige overtocht en veilig als eerste Spanje binnen gereden.

Zo, nu is de Marokko-reis afgelopen.
En ik ga nu op vakantie.

Naar Portugal.
Sterker nog, ik ben al in Portugal. Rechtstreeks van de boot naar een dorpje bij Faro gereden en sta nu illegaal (?) op een dorpsplein met nog 15 andere campers.
De officiële camperplaats is vol met ca. 50 campers en dit is een uitwijkplaats.

Maar kampeergedrag mag niet denk ik. Niemand heeft tafel/stoelen buiten staan, luifel uit of de camper op blokken.
Aangekomen om 17.15 uur (als ik een half uur eerder was gestopt was het 17.45 uur geweest) na 383 km over snel- en zelfs tolwegen. Anders was het wel heel ver omrijden geweest.

Vlak voor ik Portugal binnenreed kwam er een hevige regenbui uit de lucht vallen.
Waarom krijg ik van regen tegenwoordig een vakantiegevoel? Maar dat was van korte duur, daarna veel zon en 25˚C.

En ja, het campertje rijdt als een zonnetje en gebruikt ongeveer 1 op 6,5 na bijna continu 92 km per uur gereden te hebben. Niet slecht dus. De dagen voor hij stuk ging 1 op 4,5 bij minder dan 70 km per uur. Er was dus iets goed mis.

Zondag 5 april
Uitgeslapen met een donkere dreigende lucht. Maar niet te lang, want om 12.00 uur sluit de supermarkt aan de overkant op zondag. Maar niet op Paaszondag; dan gaat hij helemaal niet open. Dus geen brood, geen vers maar ook geen oud. Geen Paasontbijt. Wel sinaasappelen geperst; nog uit Marokko van de Marjane. Voordelig: 10 sinaasappelen voor maar 4.35 Dirham. Jammer dat ze eerst het sap eruit hebben gehaald.

Deurtje van kast vast gemaakt en de flessendrager van de koelkast gerepareerd. Deze was in vele stukken gebroken. Met duct tape weer een geheel van gemaakt en als extra bodem een dunne kunststof broodplank op maat gesneden. Brood is er toch niet. En er staat geen Campari meer in, dat scheelt weer.

Camper aangeveegd en gedweild. Kleedjes geprobeerd schoon te maken maar er was slechts een enkel kleed te redden. De andere twee zien er niet uit. Misschien met een hogedruk spuit?

De eerste foto's zijn van Fez in de ochtendzon. Dan foto's van onderweg in Marokko en de laatste foto's zijn een eilandje in laaghangende bewolking voor de kust van Tarifa (Spanje).

En MY GPS Tracker is ook weer in de lucht, kun je zien waar ik sta en gestaan heb.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Ja, je gps is weer zichtbaar. En heel fijne vakantie verder met je goedlopende camper. Xx

ilse 2015-04-06 18:17:30

Eindelijk echt vakantie. Hoewel deze reis zal je, je lang heugen. En wat jij hebt met dat weer? Het gaat bij al je pech horen denk ik;-) Vanaf nu gaat alles vast beter worden. Nog veel zon en plezier je komende reis. Hanneke

hanneke balm 2015-04-06 19:07:39

Veel plezier en zon, je hebt nu ook weer een zonnetje onder de motorkap en dat zal je een goed gevoel geven.

Geert Jan 2015-04-06 19:12:15

Wow Rien, wat een verhalen! Het is lullig voor jou, maar ik heb er echt van genoten. Ik vrees voor jou dat je het allemaal echt hebt beleefd en dus past de lezer deemoedig meeleven, mededogen en medelijden. Maar je hebt het wel weergaloos opgeschreven. En als je het allemaal verzonnen hebt, ook nog bewondering voor je ongeëvenaarde fantasie. Ik heb genoten en meegeleefd. Maar de werkelijkheid van het leven is meer bizar dan 's mensen fantasie kan bedenken. Dus, dit avontuur is werkelijkheid (geweest). DANK!

Ger de Graaff 2015-04-07 01:21:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.