Verblijf in Paestum

Italië, Paestum

Bewolkt en alle campers, een tiental, zijn verdwenen. Heb er slechts één gehoord. Mijn bedoeling was om vandaag ook te vertrekken; naar het land van de Trulli’s. De Adriatische kust dus. Maar de weersverwachting was daar zo slecht dat ik gisteravond besloot om nog maar een dagje te blijven.

Vandaag wel een brood gescoord en olijven. Wel lang moeten wachten. Er was net een bus klaar met de rondleiding en iedereen wilde wat kopen. De mozzarella ging met kilo’s tegelijk over de toonbank en iedereen kreeg zijn aankopen mee in zo’n wit schuimplastic koelhouddoosje. Netjes.

Na 12.00 uur kwam de zon door en werd het zelfs warm. Gisteren een restaurant gezien, ga ik vanmiddag maar eens eten. Met uitzicht op de tempels.
In de tuin mag je alleen maar het lunchmenu eten. Wil je wat anders dan moet je naar de drukke (bus) eetzaal.
Dan maar lunchmenu, kosten € 14.00. De fles leidingwater en de kwart rode wijn kwamen direct.
Na drie kwartier, tenslotte was de wijn bijna op, besloot ik op te stappen. Maar volgens de ober kwam het zo, grote drukte door twee bussen.
En ja hoor, daar was hij weer met een schaal broodjes en een bak sla. Ik denk dat hij me totaal vergeten was.
Maar aan de sla begonnen, je moet toch wat.
Na 15 minuten kwam het hoofdgerecht crêpes gevuld met kaas uit de oven. Kokend heet en toch lekker. Vind ik tegenwoordig ook gesmolten kaas lekker?
Het dessert kwam ook snel, twee soesjes gevuld met chocaladecreme en overgoten met chocolade. En een klein toefje wit spul, voegenwit?
Symbolisch € 1.00 fooi gegeven en met de scooter weer naar huis.
Het terrein is zo groot en zo leeg, maar toch staat er een Franse camper op slechts vijf meter naast me. Zit ik in mijn stoel tegen zo’n lelijke Fiat aan te kijken.
Nu weer proberen om van mijn telefoon een persoonlijke hotspot te maken.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Rien, wat doe je nou: eet je niet alleen gesmolten kaas, maar zelfs salade (sla). Dan moet je wel erg ziek zijn (of erge honger hebben)

Martin 2018-05-18 21:24:14

Ik zie dat Martin zich ook al zorgen maakt om je gezondheid. Gaat het nog wel??

Ilona 2018-05-19 21:22:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.