Van Saint-Mihiel naar Goncourt.

Frankrijk, Goncourt

Kwam gisteravond maar slecht in slaap en om 02.50 uur ging mijn telefoon! Alarmcentrale; inbraakalarm op huiskamer. Ilona uit haar bedje gebeld en die ging ze gedag zeggen. Maar er was niemand en ook nergens schade. Loos alarm, nooit om drie uur ’s middags, maar wel om drie uur ’s nachts.
Wekker gezet maar niet gehoorzaamd. Om 10.45 uur vertrokken met blauwe lucht. Geen vast doel voor ogen; alleen de Maas volgen. En dat lukt ook vandaag weer maar ten dele. Door een glooiend landschap met veel akkerbouw met af en toe een watertje. De Maas?

Het plaatsje Commercy schijnt een leuk oud centrum te hebben dus bordjes “Centre Ville” gevolgd. Geen aandacht besteed aan de bordjes “Verboden voor 3,5 ton”.
Een bocht om en ja, een stadspoort uit de periode dat ze nog geen campers hadden. Maar 2.70 meter doorrijhoogte. Oei!
Achteruit rijden is geen optie, de eerste straat rechts haal ik de bocht niet en de volgende straat, de laatste voor de poort, “verboden in te rijden”.
Toch maar ingereden en mijn Snooper vond het nodig om te vermelden “U rijdt tegen het verkeer in”. Waarom waarschuwt hij niet voor te lage poortjes?
Op mijn Snooper zag ik dat ik daarna de volgende straat links op een grotere straat uitkwam. Ook éénrichtingsverkeer! Toch maar gedaan en zo is alles weer goed gekomen.

Verder naar het zuiden zag ik ineens een bordje “Geboortehuis van Jeanne D’Arc”. Ik was er al voorbij voordat het tot mij doordrong. Keren gaat op die wegen niet, dus geen foto.
Aangekomen in Neufchâteau zag ik weer bordjes “Centre Ville”. Hardleers als ik ben, die bordjes gevolgd. Neufchâteau heeft geen mooi oud centrum, wel een smal voetgangersgebied.
Wat nu? Verder naar het zuiden via de D1, landelijk.
Gestopt om 13.30 uur in het plaatsje Goncourt op een gratis camperplaats met sani aan de Maas. Veel plekken, maar weinig te gebruiken door de bomen met lage takken. Diezelfde bomen die zorgen dat je géén TV-ontvangst hebt. En ook hier gratis niet werkende Wifi en geen stroom. Maar wel zon en 21˚C.
Aangekomen om 13.30 uur na 83 km.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hallo Rien, het is iedere keer weer interessant om je reisverslag te lezen. Wij hebben de Maas ook wel eens gevolgd ,echter niet tot waar de rivier ontspringt . Ook de foto,s van de oorlogsgraven zijn toch iedere keer weer indrukwekkend. Gelukkig heb je mooi weer om door dat prachtige landschap te rijden. Het rijden door die kleine plaatsen waar je eigenlijk niet in mag dat komt me bekend voor. In Ierland heb ik er met Tony ook diverse keren woorden mee gehad. ( HA HA) We wensen je nog veel rijplezier Rien. Groeten van Wim en Tony.

Wim en Tony 2017-10-01 07:25:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.