Dwars door Baskenland.

Spanje, Santander

Om 09.15 uur wakker geworden, jammer genoeg nog steeds met behoorlijke hoofdpijn. Afgerekend, croissant gekocht (duur en droog), campertje gestart en weggereden. Hoefde vandaag geen trapje en pootjes omhoog. Een schreeuw van de buurman. Kabeltje moest nog naar binnen, stom, stom.
Weer geprobeerd toeristisch te rijden, maar die weg loopt langs de tolvrije autoweg. Een beetje dom om zo te rijden, dus al snel de snelweg genomen. Wel zo ontspannen.
In de routebeschrijving staat het duidelijk. Let op als je bij Santander komt, NIET de S10 volgen. Mijn navigaties waren lekker aan het kibbelen en ik lette niet op en reed dus op de S10.
Wat nu? De Garmin zei gewoon over 17,5 km afslaan, volgens de Snooper reed ik door het gras en de GPS vond dat ik terug moest rijden.
De Garmin dus maar gevolgd, volgens de GPS was de eindbestemming elke gereden kilometer een kilometer verder weg en de Snooper vond het gras wel prettig.
Bij een tankstation gestopt en de GPS opnieuw geprogrammeerd; nu dezelfde weg als de Garmin.
Van de snelweg af en over een echt mooie, wel smalle, weg (N631) door een kloof gereden. Ineens vond de Snooper ook dat we op de goede weg zaten.
Het was een echt mooie route, 38 Km en ik heb er een uur over gedaan. Een kloof door de Picos de Europa, een natuurgebied. Grotendeels smal en langs een riviertje. Echt mooi. Ineens was het op en de laatste vier kilometer lag de weg in een breed dal.
Om 14.30 uur aangekomen in Camping Picos de Europa in de plaats Potes.
Niet de camping van de NKC; deze is voordeliger en ik verwacht hier minder Nederlanders tegen te komen. Dat viel dus tegen; veel Nederlanders en Engelsen.
Vandaag 232 Km gereden.

Vrijdag 21 september 2018.
Pyamadag.

Zaterdag 22 september 2018.
Pyamadag tot 13.00 uur, daarna bed uitgekomen en koffie gezet. Smaakt goed, al ben ik nog lang niet fit. Ik blijf hoofdpijn houden en ben moe.
Krijg al een paar dagen mijn telefoon niet opgeladen. Bij 1% lading houdt hij er mee op. Vanmiddag geprobeerd met die 1% een hotspot te maken; dat lukte en de mail op de laptop geladen. Snel de hotspot weer uit.
Vandaag weer een reisverslag van Tom en Marianne. Kijk ik altijd naar uit.

Bij aankomst op de camping werd gezegd dat mijn campertje te lang en te hoog was. “Alleen de eerste tien plaatsen kunt u proberen, de andere plaatsen zijn kleiner”.
Geen schijn van kans, de neus stond nog op het pad en blokkeerde de camping. Maar verderop leken de plaatsen op het middenveld wel groter?
En dat was ook zo, wel 10 meter lang. En naast een appelboom en onder een kastanjeboom kon mijn schotel ondanks de andere bomen de satelliet zien. Wat een mazzel. Maar wel ver weg van een stroompunt, Ik heb geen zin om 40 meter kabel uit te leggen en die ook weer op te moeten ruimen.
De zonnecellen moeten het maar aankunnen tenslotte is het elke dag stralend blauw.
Bij nadere controle bleek dat ik twee plaatsen in beslag neem. Plaatsen van nog geen 5x5m. In het hoogseizoen hier dus wegblijven.
Een pilsje genomen en die smaakte wel. Toen een bekertje soep; had ik beter niet kunnen doen, maar ik voel me wel beter. Vanavond vroeg naar bed en morgen weer op pad.
Om 17.00 uur op mijn telefoon gekeken. 100% geladen? Sinds donderdag kwam ik niet verder dan 1%!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoi Rien, Dat stralend blauw spreekt me erg aan Je zou denken, we hebben genoeg gehad, maar 2 dagen regen en het verveelt nu al. Geniet van je reis en houd je goed!! Groetjes Anja

Anja Arends 2018-09-23 19:49:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.