47e dag in Midelt

Marokko, Midelt

De regen is om middernacht overgegaan in sneeuw en de stroom viel om 01.00 uur uit. Koud in de camper en dus maar de gasverwarming gestart. Om 12.00 uur was er weer prik en kon ik de fluitketel weer opbergen. Het was gestopt met sneeuwen en ook de sneeuw was alweer gesmolten, maar het is buiten slechts 10˚C.

Om 10.22 uur opgestaan en het was stil op de camping. Was de excursie toch doorgegaan?
De tocht gaat naar Cirque de Jaffar. Een kloof waar je kan wandelen.
De keus was uit de lange tocht van 2,5 uur om de berg heen en via de kloof terug of de korte tocht bij de kloof afgezet worden en die kan je dan op en neer wandelen. Ongeveer een uur.
Nadeel dat je dan wel op de lange afstand wandelaars moet wachten voor de gezamenlijke lunch bij de Berbers. Hoe verzinnen ze het. Ruim een uur bij de auto wachten!
Ik heb gekozen voor de derde optie: THUISBLIJVEN!

Om 12.30 uur komt George vragen om mee te gaan lunchen in het restaurant; dit komt in de plaats van de Berberlunch. Maar ik ben net klaar met m’n ontbijt en de koffie is nog niet eens op. Dus maar bedankt.

Na de lunch met busjes naar het plaatsje Midelt voor een wandeling door de souks.
Om 13.30 uur vertrokken. Er was er slechts 1 verstandig geweest; Frits, die was thuis gebleven. Na ca. 30 minuten werd er in the middle of nowhere gestopt. En moesten we uitstappen.
Op mijn reactie dat ik onder valse voorwendselen was meegelokt werd gereageerd met “we hebben een compleet programma vanmiddag”.

De bedoeling was dat we een heuvel op zouden lopen en op de top zouden genieten van het uitzicht. Ondertussen was het gaan regenen en liep men op het natte leempad naar boven. Ik was direct weer het busje ingedoken. Boven aangekomen was er geen uitzicht; dat is er niet als het zwaar bewolkt is en het ook nog regent. Men liep wel vast in de vette leem. Als je niet oppaste bleef je schoen in de grond steken. Met olifantspoten en vieze broekspijpen kwamen ze weer het busje in.

De volgende stop was een toeristenval waar de nonnen in 1926 de Berbers hadden leren borduren. Ze doen het nog steeds en vragen hoge prijzen voor hun werkjes.

De volgende stop was een wandeling door een Berberdorp. Maar de vieze vette leempaden waren zelfs de gids te veel en zonder uit te hoeven stappen werd de tocht vervolgd.
In Midelt werden we in de stromende regen uitgeladen en konden we een niet overdekte souk bezoeken. 30 Seconden later zat iedereen in het barretje en bestelde koffie. Die werd in twee series uitgedeeld. Er waren niet genoeg glazen. Maar voor 6 Dirham mag je niet zeuren.
Om 17.30 waren we weer op de camping en konden we nog even opwarmen voor de routebesprekening om 18.00 uur. Wederom een totaal mislukte dag!!!!!!!!!!!!!!!!

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Is het soms een soort werkvakantie? Bijna altijd vroeg op, verplicht met slecht weer buiten spelen en tot laat doorwerken om alles op internet te krijgen. En pas om 22 uur een campari??

Ilona 2015-03-19 23:07:28

het is maar goed dat je dit product niet hoeft te verkopen, maar wel leuk dat een kijkje mag nemen. Mooie foto's ondanks alles

Wim V 2015-03-20 08:42:39

Mooie foto's Rien

Marike 2015-03-20 09:50:38

Er is een troost voor je : uiteindelijk mag je weer naar Europa terug! Hou vol Rien; het kan nu alleen maar weer beter worden.

tombalm 2015-03-20 10:14:43

Geweldig Rien, ik geniet van je verhalen, wat een reis en prachtige foto's Geniet lekker en goeie reis nog. Groetjes

Ebelien 2015-03-20 12:07:56

Hoi Rien we genieten enorm van je reisverslagen en je ervaringen zowel van het land als van de groepsmomemten. Nog even en je bent weer in een EUROland daar is het wellicht warmer. Goede reis nog H&K

Henny en Ko 2015-03-20 16:42:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.