67e reisdag naar Aljezur

Portugal, Aljezur

Om 08.00 uur opgestaan met zwarte lucht en nog 1x lekker lang en heet gedoucht. Sinaasappels geperst en koffie gedronken. Om 09.30 uur vertrokken naar S. Vicente, de meest westelijke punt van Europa.

Al snel kwam ik mijn favoriete groothandel tegen: de Makro. Dagpasje gehaald en boodschappen gedaan. De Makro in Portimao heeft geen Campari meer! Maar ik wel en ruim voldoende om het tot thuis uit te zingen. Diverse soorten (zee)zout gekocht. En Vinho Verde, vond ik vroeger lekker. Terwijl ik binnen rondkijk breekt er een hels kabaal uit. Een enorme regenbui op het metalen dak! Het bleef regenen en als een verzopen kat verder gereden.

Onderweg nog dorpjes bezocht aan de kust maar geen lol aan met die regen. In S.Vicente was het even droog en bij het fort van Sagres heb ik getwijfeld of ik verder zou gaan. Daar was een camperplaats, maar mijn campertje schudde helemaal van de wind. En dat slaapt niet prettig. In de buurt een camping gezocht, maar er stond niemand en ook het restaurant leek van het jaar nog niet open te zijn geweest. Doorgereden naar het noorden al was het al 15.15 uur. Het was een schitterende heuvelachtige route met veel bos.

Om 16.15 uur op camping Serrao in Aljezur aangekomen. Er staat een tent en het restaurant is gesloten, er is geen Wifi en geen tv-ontvangst door de vele bomen. Wel staan er 20 oude, vieze, ingepakte caravans die hier het hele jaar een staplaats hebben. Hopelijk is de douche goed, want waarom betaal je anders 12.40€ per nacht voor zo’n troosteloze camping? Ik moest het hoogste tarief betalen want mijn camper is langer dan vijf meter! Bestaan er dan campers korter dan vijf meter? Het werd tenslotte toch nog even droog. Maar wel fris, om 18.00 uur 15˚C. Mijn elektrische kacheltje maar weer opgezocht. Gelukkig sta ik beschut en merk ik niets van de harde wind.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wel mooi, die kliffen zo! Schitterende foto's wel, maar zó jammer dat het weer je nog steeds niet mee zit.

Ilse 2015-04-09 20:27:46

wat jammer Rien alles is met zon nog mooier. wij hadden vandaag zomer!!

Anja Arends 2015-04-09 21:01:26

Mooie foto's

Geert Jan 2015-04-09 21:35:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.