Van Tortoli naar Gala Ganone

Italië, Sardinië

Mooi blauw en geen wind. Later opgestaan dan de bedoeling was. Camper naar de service gereden: water eruit en erin en toilet geleegd.
Afgerekend, 17€ per nacht, mijn ciabatta meegenomen en om 10.55 uur onderweg.
Gisteravond de beide navigaties ingesteld en ze waren het eens. Ook doodsimpel, op de laatste 6 Km na de SS125 volgen. Dus rustig op weg en zie ik opeens dat ik op de SS 56 rij. Kaart gekeken, geen 56 te zien. Verder maar en afslaan naar de SS 37. Beide navigaties roerend eens. Over 12 Km het plaatsje Urzelei? En vlak daarna weer op de SS125. Nog eens op de kaart gekeken en blijkt dat beide navigatie me een short cut hebben laten maken. Over witte weggetjes op de kaart die ik anders nooit genomen zou hebben.
Maar wel een schitterende route met veel natuurschoon en passen over de 1000 meter. Langzaam zag je de kale bergen dichterbij komen en de zon verdween. Gezien het wegdek heeft de giro hier ook gereden.
Op de hoogste punten een bar, maar de eerste barstensvol. De tweede had bezoek van een verzameling oude open auto’s. Stonden a-sociaal geparkeerd en waar ik misschien nog gepast zou hebben stonden twee Harley Davidsons.

De laatste 6 km naar de badplaats Cala Gonone was een aaneenschakeling van haarspeldbochten. Die moeten we later deze week ook weer omhoog.
Om 13.10 uur aangekomen op Sardinia Camping Cala Gonone na 73 Km.
Een terrascamping met alleen maar bomen. Voor de vorm deden ze moeilijk, zo’n grote camper waar moet die staan? Voor grote campers hebben ze niet veel plaatsen, maar ik heb een mooi plaatsje helemaal aan het eind van de camping. Voor een tsunami hoef ik hier niet bang te zijn. Eén van de weinige plaatsen met zicht voor de schotel.
Gezien het donkere weer zouden de zonnecellen minder moeten produceren. En inderdaad, gewoon beeld tot er een geweldige onweersbui losbarstte. Geen signaal, schotel niet waterbestendig? Ook toen het droog was geworden, kwam er geen signaal. Ondertussen een paar boterhammen gegeten. Toch wel trek.
En stond er een plateau lager een Nederlands busje. Waren in de onweersbui aangekomen. Nu 15.00 uur en droog. Ik ga de scooter eruit halen maar het rommelt ook nog steeds. Nog steeds geen beeld. Schotel de satelliet opnieuw laten zoeken en verdomd, hij doet het.

Je moet meer geduld hebben. Hoe vaak zou dat al tegen me gezegd zijn? Vandaag die raad opgevolgd en met beleid geprobeerd mijn nieuwe EZ Hotspot Extender, Wifi versterker, aan de praat te krijgen.
En ik heb Wifi in de camper. Maar of me dat nog een keer lukt?

Het is de hele middag blijven regenen. Benauwd in de camper met ramen dicht. Buiten wordt het fris.
Vanaf 18.30 uur is het restaurant open. Om 18.45 uur aanwezig en van een perfecte pizza genoten. Tot slot een Tiramisu en een espresso met grappa van het huis.
Best goed gegeten maar jammer dat toen ik om 20.30 uur wegging er niemand anders geweest was.
Camping Cala Gonone
Coordinaten N40.28538 E9.63169
Via Calladi 1
Cala Gonone

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.