Weer op weg.

Italië, Licata

Om 09.00 uur wakker geworden met blauwe lucht. Kwam niet op gang en moest daardoor achter een Moreno camper aansluiten bij de sani.
Dat is zo’n echte camper, 12 meter lang met Smart achterin, 3.80 m hoog en 2,60 m breed. Geen uitschuifwanden, er moet iets te wensen overblijven.
Hij heeft ruimte voor 250 liter zwart- en 400 liter grijs-water. Ook tankt hij 600 liter drinkwater. Als je achter zo iemand aansluit kost dat je een vakantiedag.
Dus alleen toilet geleegd en op stap gegaan. Langs de kust. Wat is dat saai. Tientallen kilometers kassen zover als je kunt kijken. Vaak houten bouwwerken met wit plastic tegen de zon. Wat er verbouwd wordt weet ik niet maar het hield aan tot 13.00 uur.
Tegen de zin in van de navigatie daarna zoveel mogelijk langs de kust gereden. Fruitbomen en veel palmen. Overal stallen met fruit tegen lage prijzen, maar wat moet ik met vijf kilo abrikozen voor € 4.00?
Onderweg hoorde ik een kastje open gaan en daar viel iets hards en zwaars uit. Geen idee. Bij de tankstop, 61 liter, sloeg de schrik mij om het hart.
De deur van de vriezer was open gegaan en een nieuwe fles Campari was eruit gevallen. Zonde van de Campari en denk eens aan al die plakkerige troep op de vloer en op de kleedjes. Maar niets van dit alles, de fles was nog heel.
Om 14.00 uur in Licata bij een camperplaats dichtbij de restaurants?
Licata is trouwens best een leuke stad met heel veel winkels maar op zaterdagmiddag moet je daar niet zijn. Op de camperplaats ook niet. Achterbuurt op betonplaat met groot hek erom heen. Dan naar de gratis plaats bij de haven. Gemengde parkeerplaats, grote betonnen vlakte waar de hitte vanaf sloeg. Verder maar weer. Area La Sorgente, ook Licata, maar 6,5 Km verderop. Camper sitecode 7768.
Hoog boven het water, een kleine plaats bij een restaurant. Alleraardigste dame hielp me parkeren en rende toen weer naar binnen; zij is de bediening.
Op 10 meter van mijn campertje een restaurant. Niet zelf koken, geen soep of brood maar uit eten vanavond!
Om 14.40 uur aan de stroom met de pootjes uit aan een biertje. Het leven kan mooi zijn.

Zondag 3 juni 2018.
Uitgeslapen, tenslotte is het zondag. Al heel vroeg loeiheet en geen wind. Gisteravond stukjes vlees en frietjes gegeten. En meloen toe. Was lekker. Ze hebben geen kaart en ze waren wel teleurgesteld dat ik geen vis bestelde maar bedachten zelf deze oplossing.
Afgesproken dat ik vanmiddag ga lunchen. Om 12.00 uur werd ik eraan herinnerd. Pasta met ragout. Maar dat was te weinig, er kwam ook nog een gebakken worst met sla. De sla maar laten staan. Weer heel lekker gegeten.
Om 14.30 uur terug bij de camper en aan een siësta tot 17.00 uur.
Nu eerst maar een biertje want oude mensen moeten veel drinken met deze hitte.
Om 19.00 uur alweer eten, visje van de gril; je ontkomt er niet aan.

Maandag 4 juni 2018.
Niet te laat opgestaan, bewolkt maar drukkend warm. Meteen kwam de nachtwaker bij me in de schaduw liggen. Een grote, veel te zware boxer die slecht loopt. Zij had op de eerste dag al besloten dat wij vriendjes waren. We lijken ook wel op elkaar, maar ik kwijl (nog) niet. Toch?
De kokkin kwam informeren wat ik voor lunch wilde; eigenlijk wou ik overslaan maar dat durfde ik niet te zeggen. Om 13.00 uur vlees, ok?
Om 12.35 uur werd er geroepen nog vijf minuten, maar dat zal ik wel verkeerd begrepen hebben. Na vijf minuten werd er weer geroepen: het eten stond klaar. Drie koteletjes met stokbrood en een halve liter wijn.
Als dessert meloen en kersen en toen gingen de luiken dicht. Ik was de enige gast en het was tijd voor de siësta. Ook mijn luikjes maar dichtgedaan, want de zon was doorgebroken en het was echt warm.

Ik heb hier niet veel vogeltjes gezien. Zelfs geen enkele foto van een vogeltje gemaakt. Terwijl ik speciaal mijn nieuwe, sterke en zware telelens heb meegenomen. Hij moet op statief, het lukt me niet uit de hand. Ook niet als ik gedronken heb, ook al bibber ik dan een stuk minder.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Rien, ouwe reus. We kijken altijd uit naar je reisverslag. Je schrijft zo beeldend en vol humorvolle zelfspot dat Hanneke en ik vaak samen zitten te grinniken tijdens het lezen. Ga vooral door met alles uit het leven te halen! Houd de boel een beetje heel en blijf genieten.

Tom Balm 2018-06-05 11:01:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.