Hallo meneer de president!

Verenigde Staten, Hot Springs SD

In een regenachtig Rapid City maken we ons klaar voor het bezoek aan Mount Rushmore en ander moois vandaag. Hopen dat de weergoden ons wat gunstig gezind zullen zijn. Anders worden het bezichtigingen met de meegenomen poncho's aan. Als we om 8 uur uitchecken bij het hotel is het in ieder geval nog droog. Fingers crossed dat het zo blijft. Frisjes is het wel, zo'n 14°.

Na een kleine drie kwartier naderen we Mount Rushmore. Volledig in de mist!! Hebben we ook eens gehad met een bekende brug, overigens. Bij het parkeren betalen we het ouwelullen tarief. Scheelt de helft. We hebben eerst maar wat foto's gemaakt in de mist. Maar... geduld is een schone zaak. De mist verdwijnt langzaam en er komt zelfs een waterig zonnetje door. Toch nog wat mooie foto's gemaakt. Om 9.15 uur gaan we verder op route.

Daarna gaan we een hele mooie scenic Byway rijden. Eerst komen we nog langs een viewpoint waar je nog een profielfoto kunt maken. Maar de omringende natuur is overweldigend! We rijden door en komen een mooie picknickplaats tegen in het bos. Tijd voor het ontbijt.

We hebben besloten de Crazy Horse Memorial over te slaan. Daar zijn ze nog bezig met het uithakken van het beeld van opperhoofd Crazy Horse. Echter de entree voor het park is $30. Dit is om de rest van de werkzaamheden te kunnen bekostigen. Wij vonden het best veel geld. En het principe is gelijk aan Mount Rushmore. Er is hier nog zoveel mooie natuur te ontdekken. Dat gaan we nu liever doen.

Na het ontbijt rijden we verder en komen langs Horsethief Lake. Een mevrouw had ons daarop gewezen bij de eerdere stop. We zijn even naar beneden gereden, en wat foto's gemaakt.

Maar leuker was het gesprek met een oudere man, die informeerde waar we vandaan kwamen. Vervolgens vertelde hij zijn levensloop. Vanaf z'n 17e was hij MP bij het Amerikaanse leger in Duitsland voor 4 jaar. Teruggeroepen door de legerleiding, en als bewaker bij Westpoint in New York geplaatst. Vervolgens moest hij eigenlijk naar Vietnam, maar dat heeft ie geweigerd en is uit dienst gegaan. Hij is politie-agent geworden in Washington DC en daarna in Rapid City voor meer dan 20 jaar. Nu was hij met pensioen.
Wij houden van zulke onverwachte gesprekken!!

We gaan onderweg naar Needles Highway en Custer Park. Daar moet ook entree voor worden betaald, maar dat hebben we ervoor over. Onderweg al een paar keer uitgestapt en naar mooie uitkijkpunten gelopen. Dat zal de rest van de route niet anders zijn.

Het is een indrukwekkende mooie route met heel veel fotostops en wat klimmen en klauteren om de mooiste foto's te maken. Drie spannende tunnels waar we slechts met 1 auto tegelijk doorheen kunnen. Veel slingerweggetjes bergop en bergaf.

Grotendeels onder begeleiding van waterig zonnetje, maar ook met dreigende wolkenluchten. Voor het eerst deze reis hebben we allebei ons vest aan. Want het is maar een graadje of 15.

We zijn de rondweg op gereden om de kuddes met bizons te spotten. In eerste instantie komen we alleen wat loslopende ezels tegen. Uiteindelijk vinden we een kudde in de verte op de heuvels. We gaan ervan uit dat dit het dan moet zijn. Nog geen kilometer verder belanden we middenin een kudde op de weg. Hoe dichtbij wil je ze hebben?

We hebben vanaf half 9 vanmorgen tot half 3 vanmiddag doorgebracht in dit mooie stukje aarde. We gaan langzaam eens richting Hot Springs om daar een lunch te zoeken en het motel waar we overnachten. We zijn er rond half 4. Op naar een volgende casino. Dit keer hopelijk wel voor een leuke avond, met een hapje en een spelletje, in Pine Ridge.
Morgen gaan we wat rondhangen in een andere staat. Namelijk Nebraska.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie fotos, prachtige reis maken jullie zo!

Sharon 2023-09-11 07:11:14

We genieten ook heel erg Sharon. Kus Hannie en Leon

lee-en-han-reizen 2023-09-11 16:18:50

Geweldig dat jullie Mount Rushmoore hebben bezocht, en dat jullie daarna ook nog omringd werden door bizons, dat is echt heel "bizon"der! 😊

Ineke 2023-09-18 18:02:46

Hallo Ineke, dat klopt. Ik was al blij dat de mist uiteindelijk even verdween, en we toch goed zicht hadden. En bizons van zo dichtbij is altijd indrukwekkend.Groet Hannie.

lee-en-han-reizen 2023-09-19 15:26:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.