Thor's Well of niet?

Verenigde Staten, Coos Bay WA

Vandaag, na een lekker lange nacht, om half 8 opgestaan. Het is nog steeds druilerig en mistig. De afgelopen dagen is het eigenlijk voortdurend zo. Er zijn daardoor al wat ideeën en uitjes letterlijk in het water gevallen en de mist ingegaan.
Ik hoop dat we vandaag wel kunnen doen wat we gepland hebben. Want Thor's Well moet heel speciaal zijn. Er maar het beste van hopen.

Rond half 9 rijden we weg uit Newport, na een typisch Amerikaans ontbijt van zoete broodjes en slappe koffie. We komen over de hele mooie brug bij Newport, en we zien er praktisch niets van. Ook de omgeving is in een dikke mist gehuld.

Gestopt bij het Visitorcenter van Cape Perpetua. Daar een wandelkaart gescoord om naar Thor's Well te komen. Die wandeling is bij Cook's Chasm en daar moet je ook de Spouting Horn ( een geiser) kunnen zien. We hebben 2 feiten tegen ons, nl. het is nog geen hoog water, en het is nog steeds hardstikke mistig.

Toch gewoon maar de trail gelopen, en als het even opklaarde, wat foto's gemaakte. Het is wel een mooie ruige kust. We zijn ook de rotsen nog opgeklauterd om te zien of er nog mooie dingen te zien waren in de tidepools. Maar ook dat was niet het geval. Wel een soort witte spaghetti en een paar grote mosselen. Het was helaas dus een Thor's Niet!

Verderop gestopt bij het George Washburne Park. Daar naar zee gelopen in dichte mist. Even langs zee gelopen in een heel klein wereldje.
Volgende stop Heceta Head Lighthouse. De parkeerplaats ligt aan een mooi strandje in een baai. Ook kijk je uit op een mooie historische brug. Door de mist heb je geen zicht op de vuurtoren.

Eerst even over het strandje gelopen. Daarna de berg op naar de vuurtoren. Het is de meest gefotografeerde vuurtoren van de kust, wordt gezegd. En het is wel een leuke, inderdaad.

Vervolgens op zoek gegaan naar een picknick plek. We hebben er niet 1 gevonden waar we konden zitten zonder natte billen te krijgen. Daarom onze lunch maar genuttigd bij de auto op de
parkeerplaats van een Fred Meijer. Dat is een giga super vergelijkbaar met een Wallmart. En omdat we er toch waren, ook het eten voor vanavond alvast ingekocht. Hoeven we daar niet meer over na te denken.

Als we weer verder rijden belanden we opeens in een duingebied zoals we dat in Nederland ook kennen. Hier wordt het gebied gebruikt om te zandsurfen en met quads te crossen. Naast het wandelen dat ook overal gebeurt.

Verder gereden en verschillende keren uitgestapt om mooie foto's te maken. Dat kan nu, want de mist is eindelijk opgetrokken!! Om half 4 rijden we Coos Bay binnen, onze overnachtingsplaats voor vandaag. Dit is een verrassend grote stad.

Het Plainview Motel ligt aan de rand van de stad. De buitenkant en alle gebouwen zijn door een creatieve geest beschilderd. Ziet er erg vrolijk uit. Hier hebben we weer een kamer met een keuken.

Straks lekker een steak bakken met een bak sla erbij. Maar eerst gaan we het plaatselijke Three Rivers Casino met ons bezoek vereren, voor een uurtje of 2.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

👍🤗

Jeannette 2017-09-09 11:25:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.