Sandy beaches

Griekenland, Vasilikos

Omdat het van de kant van Kras opvallend stil blijft, gaan we gewoon verder met vakantie vieren. Vandaag gaan we naar de andere punt, het schiereiland Vassilikos. Daar schijnen de mooiste zandstranden van het eiland te liggen. Na al die (mooie) rotsstranden is het wel een afwisseling.
Onze eerste stop is het strand op de uiterste punt, Gerakas Beach. Op Zakynthos één van de grootste broedplaatsen van de Caretta Caretta, oftewel de Loggerschildpad.
Daarom is het een strand met restricties.
Er zijn geen taverna's op of in de buurt van het strand. Om de rust te garanderen Je mag er alleen op de dag zijn. Je mag niet bij de, door hekjes afgezette, nesten in de buurt komen. Je mag geen eigen parasol in het zand zetten. Je mag geen kuilen graven, dus opvallend weinig Duitsers op het strand!😁 En er mogen geen honden komen, i.v.m diezelfde kuilen, waarschijnlijk!
Als we bovenaan het strand staan, dat we sowieso even wilden zien, blijkt dat het geen echt zandstrand is. Een mooi strand weliswaar, maar voordat je het water in kunt moet je wel over een laag kiezels. En die waterschoenen wilden we vandaag nou net niet uit de auto halen!
Dus na wat foto-momentjes hebben Gerakas beach weer verlaten. Het eerstvolgende strand gaat het worden vandaag.
Deze keer is dat St. Nicolas beach. We parkeren de auto in de buurt van Koukis taverna. Daar zakken we neer op twee luxe strandbedden. Ons onderkomen voor de komende uren. Hooguit onderbroken door een lunch tussen de middag.
Rond half 6 pakken we op. We moeten nog ongeveer 3 kwartier terugrijden. In Argassi nog even snel geshopt.
Bij het appartement aangekomen zitten de luiken bij de bar dicht. Er is niemand te bekennen. Bij de appartementen in ons blok die niet (meer) bezet zijn, ontbreken inmiddeld de tafels en stoelen op het balkon. Het lijkt erop, nu de Nederlanders ook niet meer komen, of alles al klaargemaakt wordt voor de winter.
Dit worden nog rustige weken. Het is soms ook bedroevend als je de lege restaurants ziet. Wij hopen deze komende dagen voor nog wat klandizie te zorgen!!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.