Dagje de toerist uithangen in San Francisco.

Verenigde Staten, San Francisco Californie

Heerlijk geslapen, en ontbeten met twee left – over broodjes met beleg op onze kamer, met een koffie van de Starbucks aan de overkant van het hotel. Het zonnetje schijnt, dus het ziet er goed uit voor onze sight – seeing dag met de hop on / hop off bus die ik al van te voren via Viator geboekt had.
De voucher daarvan moet ik op Union Square omwisselen voor een dagticket, en dat ligt maar twee blocks verwijderd van ons hotel. Buiten gekomen blijkt het windje nog wel wat fris, dus ben ik even snel terug gelopen om mijn vestje te halen.

Op Union Square aangekomen moesten we wel even zoeken naar de opstapplaats voor de bus, want er staan geen bordjes, maar alle verschillende maatschappijen starten vanaf datzelfde punt.
Dus daar maar heengelopen, en vervolgens wordt je door alle ticketverkopers aangesproken, dus uiteraard zit daar ook degene tussen van de maatschappij waarbij we al geboekt hadden!
Al snel daarna kwam onze bus al aangereden, een open bus waarin je bovenin zit, en zijn we ingestapt.

Vervolgens zijn we na een kort ritje bij Pier 39 weer uitgestapt. Schijnbaar waren we te vroeg ( 9 uur!!), want veel winkeltjes en restaurants waren nog gesloten. Daarom zijn we maar buitenom richting de zeeleeuwen gelopen. Dan zie je Alcatraz en de Golden Gate Bridge liggen. Alhoewel het op Pier 39 zonnig was lagen beiden in de mist!!
Levert toch wel mooie foto’s op. Nadat we ook de zeeleeuwen uitgebreid hadden gefilmd en gefotografeerd besloten we door te lopen naar Fishermans Wharf, dat naast Pier 39 ligt.

We hadden ons daar een heel andere voorstelling van gemaakt. Hadden een pier of kade in gedachten waar je dus over loopt, bij het water. Maar het zijn wat straatjes verderop vanaf de kade, waar de gebruikelijke winkeltjes en eettentjes waren.
Daar even rondgelopen, maar niet echt onder de indruk geraakt. Wel leuk waren de oude cable cars die in een van de straatjes stopten.
De opstapplaats voor de bus was ( weer ) niet te vinden. Daarom zijn we maar weer teruggelopen naar Pier 39 waar we eerder uitgestapt waren.
Daar heerlijk in het zonnetje gewacht op onze bus.

Onze volgende stop zou de Golden Gate Bridge zijn.
Hoe verder we die kant opreden des te kouder en somberder werd het! Ook de mist kwam langzaam opzetten toen we de brug dichter naderden.
Toen we bij de brug aankwamen was de brug volledig aan het zicht onttrokken door de mist.
De wind waaide flink en was ook koud. We hebben zelfs overwogen om niet eens uit te stappen, maar dat vonden we eigenlijk ook weer zonde.

Ik was blij dat ik mijn vestje bij me had. Manlief had het inmiddels zo koud na de busrit en door de wind die hard waaide, dat er ter plekke in het winkeltje een vest is aangeschaft!
Je waaide echt uit je verschoning, en het was dusdanig koud dat het eigenlijk niet leuk was.

De brug in de mist, via de wandelpaden, toch maar opgelopen en ons gefocust op de details zoals de verkoper in het winkeltje ons had aangeraden. We zijn tot halverwege de brug gelopen, en toen maar weer teruggegaan naar de opstapplaats voor de bus.
Kijken of we weer ergens de zon konden vinden!! Deze hebben we inderdaad even gezien toen de bus de brug over moest om aan de andere kant te draaien om weer terug te gaan naar de stad. We waren de brug nog niet af bij Sausalito of de zon scheen!!

De volgende stop waar we eruit gingen was het Golden Gate Park. Daar was de temperatuur iets beter, maar nog niet denderend. Bij een snackkar in het park een lekkere indiaase maaltijd besteld, en deze lekker op de trap bij het muziekpaviljoen op zitten eten.
Omdat er net een orkestcompetitie aan de gang was werd onze maaltijd begeleidt door muziek.

Daarna zijn we doorgelopen naar de Japanese Tea Garden in het park. Daar alleen even een blik naar binnen geworpen, want we vonden de $ 7 p/p voor de entree niet aan ons besteed.
Vervolgens doorgelopen naar het museum. De chauffeur van de bus had nl. verteld dat je aan de rechterkant van het museum vrij entree hebt voor de bijbehorende toren. Vanuit de toren heb je namelijk rondom een heel mooi uitzicht over het park en over San Francisco.
We moesten even zoeken, maar inderdaad mochten we doorlopen naar de toren.
Daarboven is het een schitterend gezicht. Door ramen tot aan de grond kun je onbelemmerd over het, dan nog steeds mistige, San Francisco uitkijken.

Daarna weer de bus opgezocht voor het volgende punt op ons lijst. We gingen naar Alamo Square naar de Painted Lady’s, een verzameling Victoriaanse huizen in mooie kleuren. Daar aangekomen scheen inmiddels wel weer de zon. Maar het waaide met stormkracht, waardoor het alsnog niet lekker aanvoelde. Dus zijn we redelijk snel weer op de bus gestapt voor onze volgende stop, nl. het draaipunt van de Cable Cars bij Powell en Market. Inmiddels was het zonnetje weer terug en was het een genoegen om naar het draaipunt te lopen vanaf de halte. We hadden gedacht dat het lopende band werk was, dus dat de Cars achter elkaar klaar staan om te draaien. Maar dat was dus niet zo. Er stonden ook verschrikkelijk veel mensen in de rij om een ritje te mogen maken.

Omdat we even moesten wachten, en met ons meer mensen, raakten we in gesprek met twee Nederlandse dames die inmiddels drie weken rondreis erop hadden zitten. Even gekletst en ervaringen uitgewisseld. Nadat we het draaien hadden aanschouwd zijn we lopend richting Union Square gegaan. Daar wilden we weer op de bus naar Cow Hollow, om vanaf daar lopend naar Lombard Street te gaan. Dat is het meest kronkelige straatje van San Francisco ( bekend van diverse films). Dat was een paar haltes vanaf Union Square.

De gids op de bus verklaarde ons voor gek, dat we helemaal naar boven gingen lopen vanaf Cow Hollow. “Of we wel wisten hoe ver en hoe hoog dat was?”
Het was inderdaad een hele klim naar boven, en op sommige stukken erg steil. Maar dat vonden we niet erg. En.. onze klim werd beloond met een mooi uitzicht op het straatje, en de auto’s die zich eroverheen wurmden. Via de trap langs Lombard Street naar beneden gelopen, en vanaf daar besloten we terug te lopen naar ons hotel. Onderweg zouden we dan ergens gaan eten. Dat hebben we gedaan bij Restaurant The Stinking Rose, vooral gespecialiseerd in … knoflook!
Daarna zijn we op ons gemak, en winkeltjes kijkend en bezoekend, via Chinatown weer teruggelopen naar ons hotel.
Einde van een mooie afwisselende dag in San Francisco.
Morgen weer de weg op, naar Redding, hopend op wat constanter weer.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.