Dag 1 Rhodos, Theologos.

Griekenland, Θεολόγος

Na een wat korte en onrustige nacht is onze vakantie dan vandaag echt begonnen. Gisteren is een totaal verloren dag door de lange vertraging op Schiphol
Waar ik nog gehoopt had, als we de normale tijd vertrokken zouden zijn, op een hapje en een drankje hier ter plaatse, mocht niet zo zijn. Dat gaan we de komende dagen dan ook dubbel en dwars inhalen.
We beginnen deze eerste dag met een goed ontbijt. Daarna gaan we Theologos verkennen, en het strand.
Het oorspronkelijke dorpje Theologos ligt meer de bergen in, op ongeveer 1.5 km van het strand.

Het strandgedeelte en de doorgaande weg erachter van Theologos, stelt niet zoveel voor. Wat (grotere) resort hotels, wat eet,-en drinkgelegenheden. En wat supermarktjes/ souvenirswinkels. Meer hebben wij voor de avonden niet nodig. Het zit allemaal op loopafstand van het hotel. Dus voor ons 's-avonds prima.

Nu met een wat grotere omweg het strand opgezocht. Bij de twee resort hotels staan de bedjes. Uiteindelijk bij Doreta Beach Hotel op een bedje gezakt.

We zullen ongetwijfeld wat moeten betalen voor de parasol en de bedjes. Nadat we helemaal geïnstalleerd en ingesmeerd zijn, komt er een jongeman van het resort. Of we gasten zijn van het resort, vraagt hij. Zo niet, of we dan €20 willen betalen. Dit is wel even iets anders dan wat we in Griekenland gewend zijn. Zo'n €10 is al veel. We besluiten op te pakken, en bij het hotel van het heerlijke zwembad te gaan genieten.

Op de terugweg naar het hotel een heerlijke frappé gedronken.
Heerlijk een dagje zwembad volgemaakt, met een eenvoudige lunch incl.een heerlijk koel flesje retsina bij de bar van het hotel. 's-Middags nog een lekker koud bubbel wijntje bij het zwembad. Regelmatig even het water in en met een boek erbij weer opdrogen.
Vanavond nog even een lekkere griekse maaltijd ergens scoren. En van de lange warme avond genieten. Prima eerste dag gehad!!

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Fijne vakantie Hannie en Leon! Prachtig die Perzische Slaapbomen he?

Ciska 2023-06-21 17:57:01

Dank je wel Ciska. Zijn zeker mooi, met de mooie fragiele bloemetjes.

lee-en-han-reizen 2023-06-21 20:05:03

Mooi om te zien maar wat een belevenis . Wat begon met vertraging op Schiphol . Jullie gaan dit maar snel inhalen….🤗🇬🇷Veel plezier groetjes uit Venray

Ans 2023-06-21 21:11:08

Ja, een verloren reisdag. Maar dat maken we wel weer goed.Nu alleen weer lekker genieten.

lee-en-han-reizen 2023-06-22 07:18:45

Hele fijne vakantie! Geniet er lekker van

Sharon 2023-06-22 15:27:17

Dat gaat zeker lukken Sharon. Dank je wel.

lee-en-han-reizen 2023-06-22 17:56:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.