Walvisvaart!

Verenigde Staten, Santa Maria CA

We moesten er vanmorgen op tijd uit! We hebben namelijk een afspraak om half 10. We gaan vandaag varen en op zoek naar walvissen en andere zeedieren. Een vaartocht van 3 uur waarvoor we ons drie kwartier voor vertrek moeten melden.

Om 7 uur ging de wekker, en na het ritueel van douchen en aankleden hebben we ook twee broodjes naar binnen gewerkt. Want... we moeten goed eten.

Klokslag kwart over 8 zijn we in de haven
Maar het is niet helemaal de goede haven. Gelukkig ligt de andere ernaast, dus we zijn ruim op tijd. Er staan koffie en donuts klaar om nog een extra bodempje te leggen. Om 9 uur mogen we aan boord. Ik heb er reuze zin in!

We vertrekken keurig om half 10, en we moeten eerst een stukje varen. De biologen aan boord vertellen allerlei leuke en interessante weetjes. O.a. dat we richting een groot onderwater canyon varen. Twee maal zo diep als de Grand Canyon en die past er in zijn geheel ook nog eens royaal in. Daarom zijn ook de walvissen daar in grote getale aanwezig. De Canyon is diep genoeg en groot genoeg om ze van voldoende voedsel te voorzien.

Het is, als we de canyon naderen, van belang goed op te letten op de sproeiers van de walvissen. De bioloog op de brug let op en geeft gelijk door waar er op dat moment een of meerdere walvissen gespot worden.

Ik sta telkens aan de verkeerde kant om een goede foto te kunnen maken. Maar ik kan wel genieten van het zien van deze machtige wezens.
We hebben er best wel verschillende gespot, en we hebben erg genoten van dit vaartochtje. Om twaalf uur zijn we weer in de haven.

Daar kunnen we aan onze reis naar Santa Maria beginnen. In eerste instantie wilden we die reis maken via route 1. Maar in februari j.l. zijn daar, door landslides, drie bruggen weggeslagen. Tot op heden is de route daarom geen doorgaande route. En is dit nu voor ons geen optie om daarlangs te rijden. Dan maar weer over de 101. Het is een afstand van ruim 250 km. Dus we zijn er wel even zoet mee.

Vanaf de haven tijden we door een gigantisch landbouwgebied, met veel fruit (Delmonte, Dole enz.) en groenten, zoals kool, broccoli, sla, andijvie en artisjokken. Velden voor zover het oog reikt.

De zon schijnt en het is geen vervelende rit over de 101. Rond 1 uur laten we ons een keer verleiden door de Big M. Ik heb zin in een milkshake en nemen er ook gelijk wat nuggets en frites bij. Hebben we de lunch ook gelijk achter de kiezen.
Er is ook een greyhound bus, op weg naar Los Angeles gestopt, die nog wel een stukje voor de boeg heeft. De chauffeur en de passagiers hebben ook een lunchbreak.

Daarna vervolgen we onze weg door, inmiddels bergachtig, veeteelt gebied. Het is hier al langere tijd droog, want er staat geen groen gras op de weiden. Er staat we geelachtig hooi op de hellingen. Het is geen vervelende rit. Alleen, hoe dichter we weer naar de kust komen, des te bewolkte wordt het weer.

Om half 5 checken we in bij Solaire Inn en Suites in Santa Maria. Verder niet veel op de planning. Maar een halfuurtje verderop is wel een casino in Santa Ynez.
Daarheen gereden, en in de foodcourt een hapje genomen. Rond een uurtje of 10 weer bij het motel. Het verslag afschrijven en de foto's er weer bij om iedereen weer bij te praten. Morgen de laatste echte road trip dag.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Het dagelijks bijhouden van de verslagen en bijbehorende foto's lukt je aardig zo te zien en te lezen , knap. Want hoe mooi, leuk en indrukwekkend de trip is, kan soms ook wel vermoeiend zijn denk ik. Bedankt hiervoor!

Jeannette 2017-09-16 16:30:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.