Meeste kilometers te overbruggen.

Verenigde Staten, St. Louis Missouri

Iets vroeger opgestaan. We wilden namelijk het ( gratis ) ontbijt gebruiken in het Lake Shore Cafe, en daarna bijtijds de auto in. We moeten vandaag namelijk 479 km overbruggen. En in St. Louis willen we eigenlijk ook nog wat zien. Uiteindelijk zitten we om half 9 in de auto. Geen Scenic route vandaag, alleen highway, dus moeten we er nog redelijk bijtijds zijn.

Chicago uit is het nog druk en chaotisch op de highway. Gaandeweg de route wordt t rustiger en rijden we weer tussen de maïsvelden en andere landbouw door. De zon schijnt uitbundig en het is geen vervelende rit.

Tussendoor getankt en even de benen gestrekt. Net na Springfield Illinois een wat langere lunchstop.
Want in de auto zitten we in te kakken, ondanks de airco. De buiten temperatuur is nl. 31 graden. Daar ook van het toilet gebruik gemaakt, waar een bordje hing dat je daar geen wapens mee naar binnen mocht nemen. Flauw hoor! Ook overal informatie over Abraham Lincoln, die in dit gebied zijn roots heeft.
Om 1 uur weer onderweg. En ook daar allerlei verwijzingen naar historic sites van Abraham Lincoln.

Lekker door kunnen rijden, met af en toe een korte stop. Niet voor de "frisse" lucht, want het is inmiddels 34 graden, maar voor het strekken van de benen en een sigaret.
Om half 3 konden we zonder problemen inchecken in ons motel. De rest van de middag en avond kunnen we het een en ander van St. Louis bekijken.

We zijn begonnen in Laclede 's Landing, een oud stukje St. Louis aan de Missisippi River. Daarna op de gratis shuttle naar The Arch. Dit was nu niet lopend te doen omdat t hele gebied overhoop lag door een grootscheepse reconstructie.
En The Arch is gigantisch. Hij is 192 mtr hoog en je kan helemaal naar boven. Vond t eerst een eng idee, maar we hebben t toch gedaan. Geen moment spijt van gehad! Je gaat in kleine capsules voor maximaal 5 personen in 4 minuten naar boven. Dan stap je uit en komt in een ruimte die boogvormig is.
Er zitten aan de zijkant kleine raampjes, waar je in de vensterbank kunt gaan liggen voor je uitzicht.

En dat was mooi!! Wat een ervaring.
Daarna nog wat rondgewandeld in St Louis en t plaatselijk casino bezocht.
Morgen weer een andere ervaring?

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.