Kruisweg en klooster.

Griekenland, Θεολόγος

We hebben allebei een goede nachtrust gehad, dus beginnen we weer fris en fruitig aan het weekend. Omdat het weekend is gaan we niet naar Rhodos -stad. Want daar is het misschien in het weekend drukker dan doordeweeks.Ik denk dat we vandaag naar rechts gaan, vanaf het hotel. Dat is wel richting Rhodos stad, maar voor die tijd nemen we een afslag.

We gaan naar Filerimos, waar een oud klooster, een Byzantijns fort, een soort kruisweg, een groot kruis en een heleboel pauwen zijn. Het klooster heet het Onze lieve vrouwe van Filerimos klooster en is mooi en goed onderhouden. Van het fort staan voornamelijk de buitenmuren nog. Het ligt allemaal in een mooie groene omgeving, bovenop de berg.

Als je het klooster en het fort bekeken hebt, loop je dat gedeelte van het park uit en kom je op de "kruisweg" (Calvari / Gogotha) terecht. Het is een lang pad, omzoomd door hoge bomen. Langs het pad staan ook stenen bidstoeltjes met afbeeldingen van de kruisweg. Aan het einde daarvan ga je een trap op en kom je bij een gigantisch kruis. Op de heuvel heb je een mooi uitzicht op de omringende dorpen, de zee en het vliegveld.

Na deze exercitie is het tijd voor een verkoelende frappé in het park. En gaan we bedenken waar we ons aan een strandje gaan neervlijen. De gedachte was, als we beneden aankomen met de auto, in Ialysos, rechtdoor richting zee te rijden.

Zo gezegd, zo gedaan. Maar ook daar heeft de commercie genadeloos huisgehouden. Op het strand staat alles weer hutjemutje, of bij een zogenaamde beachclub, en de prijzen zijn navenant gecommercialiseerd. Niet leuk dus.

Besloten meer richting ons "durp" Theologos te rijden. In Kremasti toch maar een afslag richting zee gekozen. Daar komen we ook langs enkele grote resorts, hotels en een waterpark. Rijden we nog iets verder, vinden we toch een kneuterig strandje bij een taverne, met twee stoelen plus parasol voor € 8, de hele dag. Meer onze "cup of tea". Hier redden we het wel weer even.
Een eenvoudige lunch in bijbehorende taverne, af en toe even dippen inzet. Lekker in de zon alle boeken proberen te lezen op mijn e-reader. Oftewel vakantie!

We hebben af en toe ook nog wat te zien, want we zitten op de aanvliegroute naar het dichtbijgelegen vliegveld. Maar dat vinden we geen enkel probleem. En gezien de hardere wind 's middags wordt er ook volop gekitesurfd. Ook mooi om te zien.

Rond 5 uur weer opgepakt, om opnieuw de zonnige dag af te sluiten bij ons mooie zwembad, onder het genot van een heerlijk bubbeltje. Straks lekker douchen en omkleden. En rond 8 uur/half 9 weer op zoek naar iets te eten. Prima dagen zo!!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.