Badlands en andere ontdekkingen

Verenigde Staten, Rapid City SD

Matige nacht achter de rug. Maar een nieuwe dag wacht ons. Vandaag naar het eerste echte grote park, Badlands National Park. Maar eerst even een broodje en een bakkie koffie voor en van onszelf maken.

Om kwart over 8 zijn we bij de plaatselijke super om voor de rest van de dag weer voedsel in te slaan. Daarna nog wat foto's van de authentieke Main Street van Chamberlain. Ook van de fotogenieke boogbrug over de Missouri worden nog wat foto's gemaakt. Om kwart voor 9 gaan we weer op pad. Richting Interior naar Badlands National Park.

Het is lekker rustig op de weg, dus relaxed rijden. Wel hebben we flink veel regen. Het is wel te hopen dat het straks wel droog is. Zodra we de Mountain Time Zone naderen, en we er een uurtje bij krijgen, gaat ook het zonnetje schijnen. Ziet het er allemaal gelijk een stukje beter uit.

Amerikanen zijn sterren in het verpesten van het landschap door het plaatsen van giga grote en veel reclame borden. Dit gebeurt vaak al kilometers voordat de bezienswaardigheid e.d bereikt worden. Op zo'n afstand wordt het ook diverse malen herhaald. Op de route van vandaag dus ook weer. Er zat een reclame tussen van een brouwerij, genaamd Firehouse. En dat was dan weer wel knap..... voor bij elk reclamebord hebben ze een oude brandweerwagen op de kop kunnen tikken. Ik denk dat we er al gauw een stuk of 12, verschillende uitvoeringen, gezien hebben.

Voor we Badlands gaan bezoeken, maken we een afslag naar Minuteman Missile Nat. Historic Site. Een informatiecentrum over de raketsilo's die nog overal verborgen liggen in de directe omgeving. Tijdens de koude oorlog stonden daarin de raketten klaar om afgeschoten te worden, als de dreiging te groot werd. Leon vindt dit interessant. Ik heb er iets minder mee. Straks na Badlands, deel 2 van Minuteman Missile.

Daarna om 11 uur richting ons hoofddoel, Badlands National Park.We maken de fout niet ook gelijk de jaarpas voor alle Nationale Parken van Amerika te kopen voor $80. Even een uitgave, maar scheelt geld op de rest van de reis. Zeker als je nagaat dat de entree voor dit ene Park al $30 is!

Het park maakt zeker indruk met de gekleurde bergen, de hoodoo's, de ravijnen, de prairie eromheen. Maar ook de Bighorn schapen langs de weg, de bizons op de prairie, en een klein kikkertje in het spaarzame gras. We hebben een paar korte trails gelopen, en zijn vaak uitgestapt om mooie foto's te maken.

Na anderhalf uur hebben we een plek gevonden om te picknicken. We maken daarna de loop/rondweg door het park af, en gaan op zoek naar nog meer bijzonderheden. Maar eerst mogen we de entreebon, met bijbetaling, alsnog omwisselen voor de jaarpas, oftewel America The Beautiful Pass. Goeie service!

Deel 2 van de Minuteman Missile missie is ook volbracht. Een bezoek aan een originele misille silo, die nog ergens middenin een stuk boerenland ligt.

Nu op naar Wall, en de Wall Drugstore. Die winkel was minder leuk dan de Candy Shop van de week. Het is vooral een Tourist-trap. Commerciële souvenirs, kleding enz. Maar ook een winkel met alles voor de echte cowboy en cowgirl. Als je dat wilt zijn of worden mag je wel een dikke portemonnee meenemen. De laarzen, de jassen, de riemen en de hoeden zijn namelijk allen stevig aan de prijs.

We hadden het allemaal vrij snel gezien. Dus gaan we de auto in op weg naar Rapid City, op een uurtje rijden vanaf Wall. Het is onze volgende overnachting. Nog even een klein stukje van Rapid City bekeken. En wat beelden van presidenten gefotografeerd. Alle 40 hebben we niet gedaan. We zijn er nog wel langs enkele gereden op weg naar ons hotel.

Bij het inchecken krijg ik een of ander onduidelijk verhaal over het (fake) creditcard nummer dat Booking.com altijd schijnt door te geven. Daarover moesten we maar gelijk bellen met Booking, om het door Booking met het hotel te laten regelen.De manager gaat dan morgenochtend ook contact opnemen met Booking??
Gezegd dat we niet kunnen bellen nu, is in Nederland heel laat op de avond. Ook is dit voor het eerst dat ik dit verhaal hoor over boekingen bij Booking. Ik moet akkoord gaan met $100 borg en dan toch mijn creditcard gebruiken voor de betaling. Dan weet ze toch direct het juiste creditcard nummer?? Raar verhaal!!?

Ze kijken maar even. Ik zal, als ik thuis ben, eens nakijken wat er gebeurd is met de rekening. Straks gewoon even lekker eten en van de avond genieten.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat een prachtige foto's en wat een geweldige reis zijn jullie aan het maken. Groetjes vanuit Delft!

Linda Hoogerbrug 2023-09-10 13:12:26

Dank je Linda, Die geweldige reis is nog maar net begonnen. Dus er volgt nog meer Groet Hannie en Leon.

lee-en-han-reizen 2023-09-10 15:52:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.