Grotten en aliens

Verenigde Staten, Roswell New Mexico

Lekker vroeg opgestaan. Moeten namelijk weer een stukkie overbruggen. Eerst een uitgebreid ontbijt gehad in het hotel.
We gaan naar New Mexico vandaag en krijgen er weer een uurtje bij. Dat is voor vandaag niet erg want we willen veel doen.

In Texas rijden we nog door landelijk en vlak gebied. Zodra we staatsgrens met New Mexico over zijn verandert het landschap in desolaat gebied. Grote olievelden en zoutmeren maar ook verder helemaal niets. Geen dorpjes, geen tankstations en geen restarea. En als je dan heel nodig moet plassen heb je echt een probleem! Uiteindelijk de auto maar ergens een pad opgereden en "wild geplast". Wat kan dat opluchten!

Rond 11 uur zijn we bij onze eerste stop, Carlsbad Caverns National Park.
Opnieuw een grot, maar deze keer mogen we hem zelf, te voet, verkennen. Een hele grote en mooie grot
En na de nodige foto's en een stevige wandeling staan we om 1 uur weer bovengronds. Na een snelle lunch bij het winkeltje net voor t park, gaan we om kwart voor 2 op weg naar onze tweede stop en overnachtingsplaats, Roswell. Nog een kleine twee uur rijden.

Onderweg naar Roswell betrekt t weer, het wordt zwaarbewolkt met rare dreigende wolken. Maar het blijft gewoon 30+ graden.
Om half 4 zijn we in Roswell. Gauw alles op de kamer gezet en terug naar t stadje. Tenslotte is hier in 1947 een UFO neergekomen en de aliens zijn alom vertegenwoordigd in de stad. ?
Helaas hier t zelfde verhaal als gisteren in Lubbock, alle bezienswaardigheden sluiten om 5 uur. En een half uur is echt te weinig voor bijv. het museum. Dus maar enkele souvenir winkels ingedoken.
Bij Sears naar binnen waar Leon nog een korte broek gescoord heeft. Daarna nog even naar een supermarkt. Rond half 7 waren we weer terug bij het motel. Daar de auto geparkeerd, en lopend naar de Applebees om te eten.

Morgen maar 1 ding op t programma en een minder lange rit. Hopen dat de bewolking weer wat wegtrekt dan. Nu bliksemt het hevig in de verte. Hopen dat t daar blijft.?

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.