Autootje erbij.

Griekenland, Kardamena Kos

Een wat onrustige en warme nacht achter de rug. Om half 8 dan maar het bed uit. Onder het genot van een bakkie koffie genieten van het uitzicht op het dorpje, de zee en de bergen. Zo meteen gaan we van de auto ophalen die we thuis geregeld hebben. Ook moeten we de ontbijtspullen nog aanschaffen. Gisteravond was de supermarkt namelijk al gesloten

Om 8 uur is de verhuur open, dus kunnen we er vroeg bij zijn. En dat lukt. Rond 9 uur staan we bij Ilias auto verhuur. Na het afhandelen van de nodige formaliteiten kunnen we de auto, een Hyundai i10, meenemen. Maar hoe start je zo'n ding? De verhuurder snapte de vraag, was zelf een kwartier bezig geweest, de eerste keer dat hij de auto mee zou nemen. Heeft toen op alle knopjes gedrukt en hendeltjes bewogen. Daarna was pas duidelijk dat de koppeling ingetrapt moet worden, voordat je deze auto kunt starten! Daarna naar de supermarkt om boodschappen te doen. En om half 10 zitten we aan het ontbijt.

Om kwart over 10 stappen we de auto in voor onze eerste ontdekkingsreis. We beginnen in Kardamena e.o. Daarna onderweg naar wat mooie strandjes. Eerste stop is Paradise Beach. Van bovenaf ziet het er mooi, maar ook druk uit.

We besluiten eerst door te rijden naar Agios Stefanos Beach. Daar staat namelijk, op het strand, de restanten van een kerk/klooster. Echter de enige afslag naar dat strandje, is bij de ingang van een (duur) resort. Het lijkt er zelfs op dat er entree betaald moet worden! Dat gaat hem dus niet worden. Ook Camel Beach, Paradise Beach, en Markos Beach gaan hem niet worden! Druk/ commercieel / hutje mutje. Dan maar terug naar Kardamena.

Buiten het dorp, links van het centrum, vinden we, bij de Banana Beach Bar een vrijwel verlaten rij stoelen. Mooie plek voor ons! Hier gaan we ons de rest van de middag wel vermaken. Om een uurtje of 2 geluncht met een tosti voor mij en een tonijnsalade voor Leon. Met een mooi uitzicht op de zee.

De rest van de middag lekker lezen, af en toe de zee in, weer opdrogen x tig!
M.a.w. het normale strandleven. Rond 6 uur zijn we terug bij het appartement. Even lekker wat drinken. Opfrissen en straks op zoek naar iets te eten, en een wandeling langs zee.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.