Rhodos, rebound?? Hoezo??

Nederland, Harmelen

Na eerst getwijfeld te hebben of ik deze vakantie weer ga vastleggen en bijhouden, besloten het toch maar weer te doen. Het levert ook onszelf weer een mooi naslagwerk op van onze belevenissen en gemaakte trips.
De titel van deze trip is: "Rhodos in de rebound", want ook op dit Griekse eiland zijn we eerder geweest, ruim 33 jaar geleden. Met onze zoon van toen ruim 3 jaar, en zwanger van onze dochter. Met die informatie in het achterhoofd is het logisch dat we een, qua actieradius en tripjes, beperkte vakantie in oktober 1989 hebben doorgebracht op Rhodos. We zaten in 1989 in een appartement in Trianda / Trianta, wat toen ongetwijfeld nog iets kleiner en minder toeristisch was dan heden ten dage.

Onze zoon wilde graag nog slapen tussen de middag dus bleven we dicht bij "huis". Ik was in de eerste maanden van mijn zwangerschap, ook niet altijd helemaal fit, en zat niet altijd even lekker in mijn vel. Dus bleven we vaak bij het zwembad van het appartement, of liepen we naar zee. 's Avonds wel altijd lekker een hapje eten in het dorpje, maar ook weer op tijd terug want de kleine man moest weer slapen.
We hebben toen 1 dag een auto gehuurd, waarmee we naar Lindos gereden zijn. Ook zijn we een dag, met de bus, naar Rhodos stad geweest. Maar dat was met een kind van drie in de buggy ook geen onverdeeld succes.

Vandaar onze rebound naar Rhodos. Wij willen graag nog wat meer van het eiland zien, en ronddwalen in Rhodos - stad. Dingen die we 33 jaar geleden "gemist" hebben alsnog gaan bekijken.
We hebben daarom vanaf de tweede dag deze keer een auto gehuurd, en hopen daarmee de uithoeken van Rhodos te gaan ontdekken.
We vliegen de 20e die kant op, maar pas laat in de middag, met aankomst rond 9 uur 's avond in Rhodos. Dan zullen we nog niet zoveel ondernemen. :-)

De dag daarna zullen we de omgeving van ons hotel verder gaan verkennen. We verblijven in Hotel Happy Days in Theologos, met een, op de foto, mooi zwembad. Wat eetgelegenheid rond het hotel, en ook wat winkeltjes, en het (surf-) strand op loopafstand. Dus die eerste dag komen we wel door. Vanaf de 22e hebben we een auto en gaan we het eiland rondkarren. Zin in!!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.