New Orleans part 1

Verenigde Staten, New Orleans

Gisteravond, om de jetlag te omzeilen, nog even Bourbon Street opgelopen. Deze bekende uitgaansstraat ligt in het verlengde van de straat waar ons hotel aan staat.
Wat een gekkenhuis, op zaterdagavond, met al die bachelor party's ed.
Dan merk je dat je:
1. Geen twintig meer bent.
2. Dat je al meer dan 20 uur op en onderweg bent!
Dus uiteindelijk hadden we het snel gezien.

Nu, na een voor mij heerlijke nacht, met twee sanitaire onderbrekingen, zijn we klaar voor een dag ontdekken!
Eerst even lekker ontbijten, en dan gaan!

Na een heerlijk en uitgebreid ontbijt gaan we om 9 uur op pad. Bourbon Street is op de dag voor ons, oudjes, wat beter te verstouwen. Een giga veegmachine is de restanten van een roerige nacht aan het opvegen.
En wij genieten van de schitterende oude panden die de straat rijk is. Daarna minstens zo genoten van de chiquere, Royalstreet. Op Jacksonsquare, met onze rug naar de hete zon, even genoten van een icecoffee. Het is namelijk zo vroeg op de morgen al bloedje heet.

Vanaf Jacksonsquare zijn we naar de rivier gelopen waar de raderboot Natchez ligt. Vandaar op zoek naar de French Market, door een heel mooi historisch gedeelte van New Orleans.

De markt was wat moeilijker te vinden dan we dachten. Maar op Frenchstreet kwamen we al wel langs allerlei kroegen waar al volop live muziek werd gespeeld. Lekker sfeertje wel! Uiteindelijk de markt wel gevonden, maar het was zo'n tourist-trap, dat we het al gauw voor gezien hielden.
Maar de tram die langs de rivier een route rijdt, stond klaar voor vertrek. Voor $ 1,25, alleen cash te betalen, hebben we ons naar de eindhalte laten vervoeren.

Daar zijn we, om af te koelen, en uit nieuwsgierigheid, het plaatselijke casino, Harrah's, ingedoken. Even gespeeld, en een lekker koud flesje water gescoord. Van de klamme warmte, toch al snel een graadje of 35, wordt je sneller vermoeid, dus deze kleine rustpauze in de airco is helemaal niet erg.

Toen we afgekoeld waren zijn we weer verder gegaan op onze ontdekkingsreis door de stad. De warmte valt weer als een warme deken over ons heen.
Lekker langs de rivier gestruind, waar op een gegeven moment allemaal tentjes stonden, en een evenement gaande was.
We kwamen bedrogen uit toen we dachten daar wel een hapje eten te kunnen scoren.

Het was namelijk het jaarlijkse oester-eet-kampioenschap, en alle eettentje boden ook alleen maar oesters aan, in allerlei variëteiten. En laten we daar nu net niet van houden. Dus verder gelopen en toen kwamen we uit bij de Jax brouwerij, die naast winkels ook beschikt over een foodcourt. Daar even heerlijk geluncht met een frisse salade.

Daarna weer slenterend de stad door, af en toe een winkel in, en af en toe stilstaan als er ergens op straat muziek gemaakt wordt.
Rond een uurtje of 4 zakken we enigszins door onze hoeven. Een combinatie van warmte en jetlag. Daarom een lekker koud biertje gehaald bij de super op de hoek bij het hotel. Deze lekker genuttigd op de kamer. Even met de voetjes in een ijskoud laagje water en bijkomen van deze dag. Straks gaan we wel weer even eropuit, en ik ben bang dat het dan niet veel koeler is. Maar..... we mogen niet klagen, en morgen komt er nog een dag New Orleans.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

En succes met de jetlag. Ik heb trouwens bewondering voor de kilometers die jullie gaan maken...

Ronald 2018-06-04 13:14:38

Je zegt lekker sfeertje, zal vast New Orleans is tenslotte de bakermat van de muziek. Geniet lekker.

Jeannette 2018-06-04 23:05:10

Ronald, de jetlag lost vanzelf op en de kilometers gaan ongemerkt voorbij. Jeannette, de muziek is inderdaad alom aanwezig in de stad.

lee-en-han-reizen 2018-06-07 03:56:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.