Charleston/ Mount Pleasant, geen dansje, geen bergen, maar wel plezier

Verenigde Staten, Mount Pleasant

Wat traag met opstaan vanmorgen. Ik ben niet helemaal fit, zoals elke vakantie een keer voorkomt. Misschien toch de invloed van de airco? Ik loop te blaffen, heb keelpijn enz. Maar toch uit bed gekomen, want er wacht ons weliswaar weer een zoet ontbijt, maar wel één van niveau! De dougnuts die ons worden aangeboden zijn van Krispy Kreme. En die zijn lekker!

Na het ontbijt zijn we klaar voor de volgende rit. In Savannah hebben we genoten, en nog maar een gedeelte gezien. Maar Charleston in Southwest Carolina schijnt ook leuk te zijn. Dus op route maar weer.

We rijden door een bosrijke omgeving afgewisseld met moerasgebied en waterplassen, richting Beaufort om vandaaruit naar Hunting Island State Park te rijden. We hebben het oude stadje Beaufort doorkruist. De Amerikaanse Tomtom kende Hunting Island State Park niet (??). Vanuit Beaufort zoeken we wegnummer 21 en daar staat het park gewoon aangegeven.

In het park een kleine trail bij het moeras gelopen. Even bij het Nature Center naar binnen gelopen en de dieren gezien die we tegen zouden kunnen komen. Daar ook de gedeeltelijk afgesloten pier opgelopen. De rest is ingestort! Een roofvogel nest en pelikanen nest gezien. Nog even naar vuurtoren en het bijbehorende strand gelopen. Toen was het tijd voor de boodschappen voor de lunch.

Onderweg een Walmart ingelopen. Gelijk wat hoestdrank en hoest-snoepjes gekocht. Wat drankjes voor in het hotel en bolletjes voor de lunch. Nu weer een plek zoeken waar we de lunch kunnen opeten.😁

Het was weer zoeken naar een plek om te lunchen. Was niet te vinden. Dus een afslag genomen naar Wimbee Creek. In de hoop daar een tafel te vinden. Helaas, het werd weer eens een lopend buffet. En de auto werd eventjes een foodtruck. Het smaakte er niet minder om, en het uitzicht op de Creek was prima, evenals de temperatuur.

Onderweg hebben we een ineens kleine wolkbreuk. Tussendoor is het af en toe droog, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur is ook onder de 30° gezakt. Eerst maar een inchecken straks en dan een plan de campagne maken.

Het plan dat uitgevoerd is: een bezoek aan de USS Yorktown. Een vliegdekschip uit de WW2. Daar kan je benedendeks en bovendek zien hoe alles functioneerde en werkte op zo'n schip. Daar echt een paar uur rondgelopen maar nog lang niet alles gezien.

Ernaast lag nog een een schip, Destroyer USS Laffey. Maar die hebben we alleen van een afstandje bekeken. Er was geen tijd meer om die ook nog te bekijken. Wel nog even door de speciale expositie over de Vietnam -oorlog gelopen. Tussendoor af en toe in een buitje gelopen. Daardoor voelt het ook direct minder warm aan.

Enerzijds is het jammer dat we het historische centrum van Charleston niet hebben bekeken. Anderzijds was dit weer eens wat anders. Het weer was er niet naar om lekker in de stad te slenteren.
Morgen maar weer hopen op zonnig weer.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Alweer mooie foto’s van een mooie reis👍🏻Beterschap Hannie!

Ciska 2019-06-05 08:34:19

Mooi hoor, kijk je wel uit met je verkoudheid

Hennie 2019-06-05 12:02:30

Grote boten én een vuurtoren bekijken op DEZELFDE dag... is ook niet goed voor je mam! ♡ hihi, kusje!

Haas 2019-06-06 17:04:19

Bedankt voor de beterschapswensen, Ciska en Hennie. Ik heb er gewoon wat paardemiddeltjes tegenaan gegooid, en het gaat inmiddels een stuk beter. En Assie, daar hebben wij geen moeite mee hoor! Kus van pap en mam😘

lee-en-han-reizen 2019-06-07 03:15:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.