Begin van de resi door de Rocky's

Canada, Kamloops BC

Om kwart over 6 weer helemaal uitgeslapen, dus maar even bekijken wat er vandaag allemaal op de route te zien is. ( Naar Kamloops, via Boston Bar )
Omdat er geen ontbijt is inbegrepen bij het hotel, nuttigen we een snelle bak koffie met een Sultana en een muesli reep als basic ontbijt.
Het is de ochtendspits in Vancouver, dus duurt het drie kwartier om deze leuke stad achter ons te laten. Op de highway is het ook nog druk, maar we kunnen goed doorrijden richting Hope om vanaf daar de route naar Boston Bar te nemen. Een mooie route door 7 tunnels en een indrukwekkend landschap. Bij Abbotsville even van de snelweg af om te tanken en een ontbijtje te scoren in de vorm van wat zoete broodjes. Veel keus was er niet. Het is fris en bewolkt, dus gaan we niet uitgebreid zitten om te ontbijten.
De weg weer op, omringd door mooie landbouw- en veegebieden met nadrukkelijk de bergen op de achtergrond. Geleidelijk rijdt je steeds verder de mooie groene bergen in. En hier en daar spotten we mooie watervallen. Het is een mooie rustige weg om over te rijden. Maar veel plekken om even te stoppen om van het uitzicht te genieten zijn er niet.
We maken een tussenstop bij Hell's Gate Airtram, vlakbij Boston Bar. Dit is een gondelritje vanaf de berg over de wilde Fraser River naar beneden, over het smalste stuk van de rivier. Daar beneden wordt op redelijk toeristische wijze het ontstaan van de naam en de geschiedenis van de plek uitgelegd. Maar het zonnetje scheen, en we waren even lekker buiten.
Wel vonden we de $ 21 p/p voor een veredeld ritje met de gondel wel weer dik betaald! Weer de auto in en op zoek naar een mooie picknickplek voor de lunch. Zoals al eerder gezegd waren de stopplaatsen niet dik gezaaid. Uiteindelijk wel een plek gevonden, en gelukkig was het weer droog, na een flinke bui. Heerlijk in het zonnetje aan de picknicktafel onze lunch gebruikt, en daarna weer de auto in.
Het laatste stuk naar Kamloops, tussen bergen die langzaam veranderden in kaal en rotsig. Ook mooi maar anders. Langs de weg, in de diepte is ook voortdurend een glimp op te vangen van de Fraser River.
Het weer is wat wisselvallig, flinke buien afgewisseld met zon. Bij aankomst in Kamloops is het inmiddels een flinke onweersbui. Dan eerst maar even de winkel in voor wat boodschappen. Tegen de tijd dat we daarmee klaar zijn is het weer droog. Op naar de Star Lodge, ons motel voor vannacht. Omdat de eigenaar niet op kantoor is, moeten we 10 minuten wachten voor we kunnen inchecken. Het motel ziet er niet echt highclass uit, maar de kamer valt reuze mee. Niet luxe, maar schoon, ruim en van alle gemakken voorzien, zelfs met balkon en uitzicht op de rivier. Voldoet prima voor een nacht. Na een hapje eten om de hoek, lekker het bed weer opgezocht.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.