Mojave Desert

Verenigde Staten, Bakersfield Californie

Kwart over 7 gaat de wekker voor de eerste dag van onze roadtrip.
Na een bakje koffie en enkele Sultana’s hebben we om kwart over 8 uitgecheckt.
De reis naar Bakersfield kon beginnen.
De Tomtom, welke we vanuit Nederland zelf hadden meegenomen, geïnstalleerd en het adres van onze overnachtingsplek er alvast ingezet.
De eerste tussenstop was bij Primm, waar het ook wemelt van de casino’s, maar deze lieten we nu links liggen. De stop was om te ontbijten, en dat hebben we heerlijk buiten in de zon gedaan.

Volgende stop die gepland staat is Mojave National Preserve. Echter missen we de juiste afslag bij Baker. Daardoor moeten we er bij de volgende afslag af om weer te keren.
Bij die afslag kan je naar de oase Zzyzs.
Dat doen we dan maar. Op weg naar de oase worden we aangenaam verrast door een kudde Ginx. Ik kan ze nog net filmen vanuit de auto. De oase is een leuke, maar verder niet bijzondere, tussenstop van de reis.

Vervolgens weer terug naar de Highway, en de route terug gevolgd naar Baker om bij Kelbaker de afslag naar Mojave Desert te nemen.
Daar rijden we op een lange, vrijwel uitgestorven weg richting Kelso, ons doel in de Mojave.
De weg voert je langs de bergen en de joshua trees. Ook staan er waarschuwingsborden voor tortoise / schildpadden. Ik wist niet dat ze gevaarlijk waren ;) .

In Kelso gestopt bij het informatiecentrum. Dit zit in het oude, mooie stationsgebouw. Evenals het restaurant The Beanery, waar we een heerlijk verse tuna sandwich en turkey sandwich hebben gegeten. Het informatiecentrum even doorgewandeld en buiten de informatieborden op ons gemak bekeken.

Daarna de weg weer op door de Mojave Desert, waar we eerst nog de afslag hebben genomen naar Kelso Dunes ( zingende duinen ). Omdat het verzengend heet was, en de wandeling naar de duinen nog best een stukje was, hebben we deze alleen van een afstandje gezien, en het zingen dus niet gehoord!!

De reis daarna vervolgd richting Barstow en daarna Bakersfield, onze overnachtingsplek voor vandaag.
De weg voert ons door een desolaat gebied, met heel af en toe een soort “nederzetting” waar getankt en gegeten kan worden.
Voor het plaatsje Mojave worden we verrast door een ontelbare hoeveelheid windmolens op de bergen rondom de highway. Daarbij valt de Nederlandse verzameling in de Noordoost polder volledig in het niet!

Daarna verandert het landschap. Ineens rijden we tussen mooie groene glooiende heuvels, met bomen, gras, koeien en landbouw.
Een heel mooi gebied, een lust voor het oog na de dorre woestijn waar we uitkwamen, ter hoogte van Tehachapi en de bergpas die daardoorheen loopt.
Daarna werd het landschap weer vlakker, maar blijft redelijk groen richting onze eindbestemming.

Om ongeveer kwart voor 7 hebben we die bereikt, de Econo Lodge in Bakersfield.
Het was wel gelijk een domper, want er werd ons medegedeeld dat de airco kapot was.
De buitentemperatuur was nog rond de 35 graden!!
Onmiddellijk gevraagd om een andere kamer, maar dat had geen zin, want de airco was in het volledige complex kapot.
Toen gevraagd om een korting, maar dat kwam ook niet im frage want we hadden al een koopje $39 voor een kamer in een weekend!
Volgend voorstel van de manager was om het geld terug te geven zodat we zelf iets anders zouden kunnen zoeken.
Omdat dit onze eerste rondreis / overnachting was, en we dus nog niet zo ervaren waren, zagen we dat ook niet zitten.
Afgesproken dat we zouden gaan kijken op de kamer, en als we het echt niet zagen zitten zouden we alsnog ons geld terug krijgen.
Na overleg op een kleine, snikhete kamer besluiten we toch het ongemak voor lief te nemen.

Vervolgens zijn we een hapje gaan eten bij de Mexicaan next door, LaMina.
En vervolgens terug naar de kamer om ons op te maken voor een lange, warme nacht.
En het werd ook werkelijk een horrornacht. We weten nu wat het is om letterlijk je bed uit te drijven!!
Voordat we op bed gingen zo koud mogelijk gedoucht, maar dat genoegen was slechts van korte duur. Binnen no-time liep het zweet van mijn hoofd, rug, armen enz. Zweet liep in mijn ogen, mijn haar was zeiknat evenals mijn kussen en de lakens op het bed.
Bak met ijsblokjes en een doekje mochten ook niet baten. Na een doorwaakte / doorweekte nacht hield ik het om 6 uur voor gezien.:(
Opnieuw gedoucht en om kwart over 7 genoten van een karig ontbijt met wat muffins, geroosterde boterham en koffie. Om 8 uur zaten we in de auto.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.