Onderweg naar Rothschild

Verenigde Staten, Rothschild WI

We zitten in dit gebied wel in een Europese hoek. Gisteren hadden we o.a. al Luxemburg en Brussels, met zelfs een aangekondigde Brusselse Kermis (!). Vandaag gaan we naar Rothschild, maar ik weet niet of de familie Rothschild hier zelf naartoe getrokken is. Gisteren bij het opstaan was het al zonnig, maar vandaag zitten er even wolken voor. We gaan zo eerst weer ontbijten. Daarna gaan we zien wat deze dag ons brengt.

Na het redelijke ontbijt de koffers weer dicht gedaan. Alles weer in de auto, uitchecken en gaan! Om half 9 rijden we weer weg. Nog even tanken, en we kunnen weer even door. Op de planning vandaag staat een park bij Aniwa. Verder geen bezienswaardigheden. Dus een relaxte rit.

Een van de meest opvallende verkeersborden in deze contreien is het bord "overstekende sneeuwscooters". Gisteren al veel gezien, en vandaag weer. Schijnbaar een geliefde bezigheid tijdens de wintermaanden. Er zal weinig anders te beleven zijn in dit uitgestrekte gebied met voornamelijk landbouwgronden. Als de akkers leeg zijn, en er ligt een berg sneeuw, is het een goed tijdverdrijf.

Aangezien we vandaag niet veel op de rol hebben maken we er een rustige rit van. In Shawano wijken we even af van de route. En duiken het leuke dorpje in. Bij de Family Dollar wil Leon even batterijen voor de sleutel van de auto kopen. We kregen namelijk gisteren een melding dat ie "low" was.

Batterijen en Starbucks Frapucinno gevonden. Maar net als gisteren, geeft het systeem bij Family Dollar bij het afrekenen met de creditcard aan dat de creditcard verlopen is. Voor onze beide kaarten niet het geval, maar we kunnen daar niet met creditcard betalen. Dan maar cash, en in het vervolg rekening mee houden. Gelukkig nergens anders die melding gehad.

Omdat we weinig op de rol hebben vandaag, duiken we in Wittenberg het Ho-Chunk casino in en gebruiken we daar gelijk een warme lunch. Dan eten we vanavond een broodje op de kamer. Ik heb een Lucky morning, en ga met een leuke winst weg. Ik heb Leon ook nog gesponsord. Maar die was minder gelukkig, deze keer.

Om half 2 rijden we richting het park Dells of the Eau Claire River. Het vinden daarvan ging, zelfs met het adres, echt niet vanzelf. Maar uiteindelijk hebben we het gevonden. Het is een park bij een gorge (mini-canyon) in de rivier, met een kleine waterval. Je kon via de rotsen bij het water komen. Er werd daar ook volop gepoedeld en gezwommen. Gezien de temperatuur, zo'n dikke 30°, was het ook wel verleidelijk. Maar uiteindelijk hebben we ons er niet aan gewaagd. Wel een klein rondje door het bos gemaakt.

Om 3 uur stappen we weer in de auto. We rijden weer langs alle mooie oude hoeves, hele grote oude schuren, en uitgestrekte landerijen richting Rothschild. Dichterbij Rothschild zien we de eerste wat hogere heuvels verschijnen.
We arriveren bij het hotel om ongeveer kwart voor 4. Maar we rijden er even aan voorbij om bij de Pick and Save nog wat te foerageren! Daarna checken we in bij Stoney Creek Hotel. Aangekleed alsof het een hele grote jachthut is. Cozy!!

Ik herinner me ook opeens dat ze een leuk zwembadje met whirlpool hebben. Binnen weliswaar, maar toch zeker het proberen waard. Ik ging in de voorhoede, en Leon zou even mee om te kijken of hij het ook zag zitten. Dit was het geval, dus ging hij terug naar de kamer om zijn zwembroek aan te gaan doen. Het bleek dat zijn zwembroek op wonderbaarlijke wijze uit de koffer was verdwenen. Dan maar in een onderbroek. Je ziet bijna geen verschil tegenwoordig. :-) We kopen onderweg wel weer ergens een zwembroek.

Lekker tot half 6 in de whirlpool gehangen. Even een beetje uit zitten druipen, anders krijg je zo'n heel spoor door de gangen.

Daarna wordt het tijd voor ons hotel-diner. Soepje uit de magnetron, met een broodje eiersalade, kaas en salami. Yoghurtje toe. Prima maaltijd! Daarna gratis koffie met koek scoren in de lobby. We komen de avond wel door.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.