Zwemmen en shoppen.

Verenigde Staten, Las Vegas NV 89109

Lekkere lange nacht gemaakt, allebei.
Vandaag staat de shopping-safari op het programma. Maar eerst de ochtend doorbrengen aan het zwembad. Slechts 1 van de twee baden is open. Zal dit te maken hebben met het feit dat droger is dan anders in de Las Vegas regio?

Het was ons ook al eerder opgevallen dat er op plekken langs de Strip geen water staat, waar dat normaal wel het geval is.
Zoals rond het Vrijheidsbeeld bij New York New York, bij het kleine huisje in de (inmiddels droge) vijver bij de walkway van Excalibur. Rond de leeuw van het MGM Grand stond ook maar een miezerig laagje water.

Gisteren in het Bellagio, bij de Conservatory, stond een heel uitgebreid statement. Daarin werd vermeld dat, voor de daar gemaakte watervallen, het water gebruikt werd uit de eigen bron onder het hotel. Evenals in de vijver voor het hotel met de beroemde fonteinen. Al het water wordt ook voortdurend gerecycled. Ook Zin City is zich dus bewust van het verstandiger omgaan met water.

Ook wij gingen verstandig om met het zwemwater. We gebruikte het heel verstandig om af te koelen als het in de zon. Want hij is af en toe te warm om in te blijven zitten! Om 1 uur pakken we op om richting de outlet te gaan.

Onderweg zegt Leon ineens: Ik krijg een melding dat de benzinedop los zit, en dat ik dat moet controleren!
Aangezien we nog niet getankt hebben verbaasd de melding ons wel.
Aangekomen bij de outlet open ik het klepje van de benzinetank. En hoe bijzonder, de gehele benzinedop ontbreekt!! Was dit al toen we de auto afgehaald hebben en hebben we eerdere meldingen gemist? Of is er in de parkeergarage geprobeerd benzine te jatten, en ontbreekt daardoor de dop?? Geen idee, maar wel heel raar. We moeten bedenken hoe we het gat tijdelijk kunnen afdekken. Maar we gaan eerst maar wat shoppen.

Van 2 tot 6 lopen slenteren, winkeltje in, winkeltje uit. Dit keer alleen voor Leon kleding gescoord bij Guess, Hilfiger en Nautica. Voor mijzelf de gebruikelijke aankoop, een horloge. En dan zijn deze twee mensjes het goed zat. Tijd om effe uit te rusten. Maar de terugweg is er een met hobbels. Rijstroken afgesloten. En net voor onze afslag is de Strip bij het Bellagio volledig afgesloten door een heel peloton politieauto's. Waarom?? Geen idee!!

Wij zijn gelukkig gezegend met wat stratenkennis van Las Vegas. Dus hebben we zelf de andere route al bedacht. Maar alles slipt dicht, dus duurt het even wat langer voordat we bij het hotel zijn. Uiteindelijk waren we rond half 7 op de kamer, nadat we op en rond onze oude parkeerplek nog naar de benzinetank-dop hebben gezocht. En niet hebben gevonden!

Op de kamer aangekomen wacht ons een onaangename verrassing. Voor de tweede dag op rij is onze kamer niet schoongemaakt en het bed niet opgemaakt. Bij PH hadden we dat ook 1 dag. Maar 2 dagen na elkaar is ons toch ook iets te gortig. Zeker gezien de prijs die je hier voor je kamer betaald!

Dat betekent automatisch dat we eens even flink gaan klagen. Het meisje achter de balie geeft aan dat het erg spijtig is, maar...corona...personeelstekort enz.
Vanavond kunnen ze hooguit wat dingen aanvullen op onze kamer, zoals handdoeken, bekers e.d. Maar voor het bed is er morgenochtend pas weer iemand. Dat is heel jammer, Maar ook wij kunnen daar even niets aan veranderen.

We gaan maar naar buiten, en er blijkt inderdaad een groot evenement gaande. Een Championship 2022 van de WNBA (= Womans National Basketball Association) gewonnen door de Las Vegas Aces, het dames basketbal-team. Daarom was de Strip ter hoogte van het Bellagio volledig afgesloten, er was een parade geweest, en een podium gebouwd voor de huldiging. Daardoor liep alle verkeer dus vast! 🙄

Het hotel uit moeten we een trap af. Terwijl ik de leuning vastpak, wordt ik hysterisch aangeschreeuwd door een jongeman. Ik mocht namelijk de leuning niet aanraken!! Toen ik hem vroeg waarom niet, kreeg ik als antwoord: Omdat dit Vegas is. Hem gerustgesteld met de melding dat ik desinfectie-doekjes bij me heb. 😂

We wandelen naar Bally's waar we een aantal jaren geleden gebivakkeerd hebben. Na een tijd gespeeld te hebben, zijn we binnendoor naar Hotel Paris gelopen, en van daar uit weer terug naar ons hotel. Toen we op onze kamer kwamen waren we dit keer aangenaam verrast. Ze hadden alsnog alles schoongemaakt, nieuwe handdoeken neergelegd en de bedden opgemaakt!.

Kunnen we vanavond weer in een opgemaakt bed! Uitrusten voor de echte laatste vakantiedag.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.